Насловна Политика Секулић: На јавним Функцијама у ХН ће статирати послушници

Секулић: На јавним Функцијама у ХН ће статирати послушници

1
ПОДИЈЕЛИ

Оснивач Грађанске листе “Избор” Душан Радовић Крушо ових дана жури да комплетира пилот-пројекат уплива тајкунских структура блиских ДПС-у у друштвени и политички живот Херцег Новог. Његови ставови у кампањи да “неће у коалицију с Демократском партијом социјалиста, јер је та партија девастирала Херцег Нови похлепом њихових тајкуна” имају посебну тежину јер представљају исти дио смишљене преваре бирача у Херцег Новом. То је био једини начин да уз све злоупотребе и притиске Ђукановић с понеким намакне већину у бастиону демократског отпора режиму у Црној Гори, каже Александар Секулић, функционер ДНП.

Aleksandar_Sekulic

Секулић додаје да је јасно и Крушу, и његовим налогодавцима, да је све била превара за једнократну употребу, те сад набрзину покушавају да од Херцег Новог направе мјесто из којег људи одлазе, у којем нема перспективе, да би већ на сљедећим изборима могли користити своје методе из афере “Снимак”.

А након што су бирачи опозиционе профилације у Херцег Новом преварени, у наредном периоду можемо очекивати и у другим крајевима Црне Горе сличне покушаје прављења “опозиционих грађанских листа”, с истим мотивима, роком употребе и методама дјеловања, као јединим начином опстанка на власти тајкунско-политичког конзорцијума који управља Црном Гором.  Обавеза ДНП-а, а вјерујемо и осталих искрених опозицоних субјеката, је да се супротставе оваквим пројектима, и да свим расположивим институционалним срествима допринесу да такви аранжмани буду на вријеме раскринкани“, каже Секулић.

„У Црној Гори ријеч “успјешан бизнисмен” углавном описује побједнике транзиције који су у нерегуларним условима стекли енормна богатства, а у случају Херцег Новог добија пуно значење. Стога би било много поштеније да је за предсједника Општине из групе грађана “Избор” предложен Светозар Маровић. Он је и препознат као чаробњак из Будве, продукт политичке алхемије “Избора” и ДПС-а“, додаје се у саопштењу.

„Отуда и напрасна незаинтересованост Душана Радовића за функције у извршној власти уз свакодневне јадиковке, да они из “Избора” од оваквог аранжмана имају само готову штету. Али је суштина да, у ствари, голу штету имају само грађани Херцег Новог, а чисту корист једино челници “Избора” и ДПС-а. Битно је да је Крушо на изборима одрадио повјерени му задатак ДПС-а.“

„Другим ријечима, на јавним функцијама у Херцег Новом ће статирати неки послушници, док ће права моћ одлучивања бити у рукама неформалних центара моћи, који ће из Будве, и других градова Црне Горе, владати Херцег Новим. А пошто је сваки апел на савјест Душана Радовића сувишан, позивамо владику Григорија, његовог духовника, да у свјетлу наведених околности, народски речено, безочне издаје, у вријеме светосавских празника покрене процедуру одузимања,“закључује Секулић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here