Насловна Политика Секулић: Брига ме за Дамјановићеве ситне и политикантске иницијативе

Секулић: Брига ме за Дамјановићеве ситне и политикантске иницијативе

1
ПОДИЈЕЛИ

Предраг Секулић, предсједник Одбора за туризам, пољопривреду, екологију и просторно планирање Скупштине Црне Горе и посланик Демократске партије социјалиста казао је да веома брине о еколошкој ситуацији у Пљевљима, али да га није брига за ситне и политикантске иницијативе шефа посланичког клуба Социјалистичке народне партије Александра Дамјановића.

predrag sekulic

Дамјановић је јуче казао да се Секулић неодговорно понаша према становништву Пљеваља којем су угрожена сва еколошка права због ситуације у том граду, али и према грађанима Црне Горе.

Нијесам очекивао да ћете због неколико редака саопштења којим покушавате да ме дискредитујете, стављајући у први план Вашу наводну бригу за грађане Пљеваља, погазити све оне принципе за које се залаже Ваша партија, а који говоре о поштењу и политичком моралу“, казао је Секулић.

Он је Дамјановића подсјетио да је Одбор за туризам, пољопривреду, екологију и просторно планирање, на својој 37. сједници одржаној 18.децембра 2014.године размотро, као другу тачку дневног реда, актуелно стање животне средине у Пљевљима, те да је након расправе, Одбор једногласно одлучио да поводом актуелног стања животне средине у Пљевљима предложи Скупштини да усвоји закључке чија је садржина, утврђена на Одбору, доступна и у електронској форми на сајту Скупштине Црне Горе.

„Скупштина Црне Горе је на деветој сједници другог редовног (јесењег) засједања у 2014. години, усвојила Закључке поводом разматрања актуелног стања животне средине у неизмијењом тексту Осим тога, Планом рада Одбора за туризам, пољопривреду, екологију и просторно планирање за 2015. годину, који је усвојен на 40.сједници Одбора 19.јануара 2015.године, предвиђено је да ће Одбор као матично радно тијело разматрати реализацију закључака Скупштине поводом разматрања стања животне средине у општини Пљевља у другом и четвртом кварталу 2015. године, због чега сматрам да није неопходно одржати сједницу Одбора у Пљевљима „у најкраћем могућем року“, посјећа Секулић.

Према његовим ријечима, да је СНП водио више рачуна о екологији током дугогодишњег вршења локалне власти у Пљевљима не би ситуација данас била лоша у том граду.

„Да резимирам – да сте пажљиво прочитали мој одговор Вама Дамјановићу, видјели би сте да веома бринем (у складу са својим надлежностима као предсједник скупштинског Одбора) о еколошкој ситуацији у Пљевљима, али да ме није брига за Ваше ситне, политикантске иницијативе“, закључио је Секулић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here