Насловна Поглед Секс на рецепт: Терапија између „благослова“ и „нечовечности“

Секс на рецепт: Терапија између „благослова“ и „нечовечности“

1
ПОДИЈЕЛИ

Холандија је већ увела ‘сексуалне асистенте’, односно сертификоване проститке за све којима је ускраћен сексуални живот. Иницијатива немачке странке Зелени позвала је да се сличан програм спроведе и у Немачкој, односно да тешко болесни и они којима је потребна нега добијају секс на рецепт.

Холандске „сексуалне асистенткиње/асистенти“ пружају услуге онима који имају писмено решење надлежних служби да не могу да се сексуално задовоље на другачији начин и немају довољно новца да плате услуге проститутки.

„Плаћање сексуалних асистената за мене је сасвим прихватљиво. Локалне власти могу да пруже савете и услуге на лицу места и обезбеде финансијска средства,“ изјавила је посланица Елизабет Шарфенберг за лист Велт.

У немачким домовима за негу старијих и немоћних плаћени секс већ је постао тренд – све је више проститутки које себе називају управо „сексуалним асистенткињама“ и тамо нуде своје услуге, пише Дие Зеит.

Професор с Универзитета Нордхаусен В. Соненберг, који се бави истраживањем система за негу старијих и немоћних, сматра да је концепт секса на рецепт „нечовечан“. Са друге стране, сексуална терапеуткиња Ванеса дел Рае сматра да ће сексуални асистенти бити „благослов“ за старе и немоћне пацијенте.

Проституција је у Немачкој легална од 2002. године, а странка Зелени која је покренула иницијативу у матичној држави има највећи политички утицај у односу на друге европске земље.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Било би то добро и у Црној Гори. Мање би било насилништва.
    Овако само понеки доктори имају привилегије, добију услуге, од понеких пацијенткиња, које воле да обилазе доктора, а не дају никоме рецепт.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here