Насловна Друштво Шеховић тражи одговорност Сијарића: Да објасни зашто су плагирали Хрвате

Шеховић тражи одговорност Сијарића: Да објасни зашто су плагирали Хрвате

3
ПОДИЈЕЛИ

Министарство просвјете настојаће да у што краћем року утврди како је дошло до ситуације у којој је црногорски Завод за школство преписао циљеве и исходе учења кроз планове и програме од хрватских колега.

Одговарајући на питање „Вијести“ да ли ће министар просвјете Дамир Шеховић иницирати смјену в.д. директора Завода Решада Сијарића због овог скандалозног потеза, те да ли ће бити утврђена одговорност чланова комисија Завода, из просвјетног ресора су одговорили да ће затражити званично изјашњење институције.

„Како је ријеч о надлежности експертских тијела Завода, а не о свеобухватној образовној политици, затражићемо званично изјашњење ове институције. Материја је уско стручна и зато нећемо заузимати ад хок ставове“, наводи се у одговору „Вијестима“ Министарства просвјете.

Црногорски Завод за школство копирао је добар дио хрватских курикулума – из физичког васпитања, историје, географије, па чак и црногорског језика. То је „Вијестима“ потврдио и бивши предсједник Експертске групе која је радила на реформи образовања код сусједа Борис Јокић.

„Сматрам неморалним и нечасним то што су наши курикулуми преузети без консултовања нас који смо на томе радили или образовних власти у Хрватској“, рекао је „Вијестима“ Јокић.

Извор:Вијести

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Muslimani su HRVATSKO CVIJECE ,a ove Milogorce vec nazivaju CRVENIM HRVATIMA . Usljed te velike ljubavi nastade i jezik pa evo jos i ISTORIJU da izucavamo hrvatsku , ka da nemamo nasu NjEGOSEVU ISTORIJU . Cim su NjEGOSA proglasili GENOCIDNOG i izbacili ga iz ucbenika i skola , sve je bilo jasno da se nesto KUVA i MUTI . Prokleti da ste glavasi zar za saku vlasti , da dozvolite da se ovo radi sa Crnom Gorom .

  2. 0
    0

    Nikad mi u Katunskoj nahiji nismo govorili VANKA ( napolje ), VRATNICA ( stativa ), VANJSKIH ( inostranih ) POSLOVA , IZVIDjAJ ( uvidjaj ) i jos dosta drugih rijeci . Sto ucini e CIRGICU CIRGICU …… No nisi ti kriv , no ovi sto ti dozvolise da se igras i izmisljas .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here