Насловна Друштво Шеховић: Одговараће просветари који су омогућили да спорни буквар дође до ђака

Шеховић: Одговараће просветари који су омогућили да спорни буквар дође до ђака

2
ПОДИЈЕЛИ

Дамир Шеховић, новоименовани министар просвјете, поручио је да ће одговарати просвјетни радници који су омогућили да буквар, чији је издавач „Наша школа пет плус“, дође до ученика.

Шеховић је данас приликом обиласка радова на стамбеном објекту намијењеном просвјетним радницима у Подгорици, казао да у школу може ући само уџбеник који је одобрен од надлежних институција, пренијеле су Вијести.

“Сви који су омогућили да такав материјал уђе међу ученике су у томе погријешили и бавићемо се тиме у складу са прописима”, нагласио је новоименовани министар просвјете.

Подјећамо да је спорни буквар изазвао оштру јавну реакцију родитеља, али и јавних личности претходних дана.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Најбоље би било да одговарају ови што су куповали буквар. Што не гледају каква го… купују! У Црној Гори се ни државни удар не узима здраво за готово, а камоли буквар. Министар просвете се чуди оваквом буквару, а просветни лист који издају је много срамотнији од буквара. Буквар је написала врана без титуле и звања, а Просветни рад долази директно од оних са “вељих позиција и са вељим школама“. Министарство просвете треба да откупи све букваре и да својим радницима нареди да сричу низ ходнике: “Ћоћа, Ћећа, Зјага, Зјато ‘оћемо ли ми у НАТО!“. Министре, прво Просветни (см)рад избаци. Он је побацио “Бруквар“!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here