Насловна Друштво Шеховић обећао да ће ригорозно санкционисати сваког ко дискриминише ћирилицу

Шеховић обећао да ће ригорозно санкционисати сваког ко дискриминише ћирилицу

2
ПОДИЈЕЛИ

По завршетку протесног скупа против дискриминације ћирилице, на иницијативу министра просвјете, трочлана делегација у саставу Будимир Алексић, Гордана Крцуновић и Милун Зоговић је у име организатора обавила разговор са министром Дамиром Шеховићем.

Приликом разговора министар Шеховић је обећао да ће најригорозније санкционисати сваког ко не буде доследно спроводио прописе који гарантују равноправност ћириличног и латиничног писма.

Гордана Крцуновић као дискриминисани родитељ чијем дјетету није изађено у сусрет да свједочанство добије на ћирилицном писму је упознала министра Шеховића са примјером на какве све потешкоће наилазе родитељи и ђаци и о каквим модалитетима дискриминације је у овом конкретном примјеру и у многим другима ријеч.

Алексић, Крцуновићева и Зоговић су инсистирали да у духу доследног спровођена Устава и законских прописа директори и професори буду обавезни да на вријеме ученике и родитеље обавијесте о слободи избора једног или другог писма а не да се системски даје приоритет латиници.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here