Насловна Политика Шеф обезбеђења Пентагона оптужен за злоупотребу положаја

Шеф обезбеђења Пентагона оптужен за злоупотребу положаја

0
ПОДИЈЕЛИ

pentagonШеф обезбеђења Пентагона Стивен Калвери оптужен је од генералног инспектора да је злоупотребљавао положај терајући запослене да му доносе ручак, пуштајући део особља да игра голф током радног времена и доводећи свог рођака да пуца у службеној стрељани.

Како наводе медији у САД, Калвери који је директор цивилне агенције за обезбеђење, коју је ангажовао Пентагон, нашао се на удару Генералног инспектората Министарства одбране, након жалби колега и запослених.

У извештају на 40 страна, који је завршен у фебруару, али је тек сада јавно приказан, Калвери се терети да је “злоупотребио запослене у својој канцеларији тако што се стално ослањао на њих да му доносе ручак и кафу, што није део њихових званичних задужења”.

Он је, одговарајући на те оптужбе, рекао да је сматрао да би му запослени рекли да се осећају непријатно због тога и да он онда то од њих не би тражио.

У извештају се додаје да је Калвери увек плаћао свој ручак или кафу коју су му доносили подређени.

Такође, у извештају се наводе и два случаја када је за 100 до 150 запослених потписао дозволу да учествују на голф турнирима током радног времена и да им се четири сата колико су били одсутни упишу у плаћене сате.

Калвери је на те оптужбе одговорио да је сматрао да запослени на тај начин “јачају тимски дух”.

Генерални инспекторат је открио и да је један неименовани рођак шефа обезбеђења Пентагона користио службену стрељану, употребљавајући оружје које припада Пентагону у чему су му помагала и два службеника Министарства.

У закључку, инспекторат је предложио да се против Калверија спроведе “адекватна акција”, не прецизирајући каква би казна могла да буде.

Портпарол Пентагона пуковник Том Кросон рекао је да ће Калвери бити кажњен “адекватном административном мером”, али није желео да каже каквом, правдајући то разлозима приватности.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here