Насловна Насловна Шеф НАТО снага Филип Бридлав : Путин ће нам доћи главе

Шеф НАТО снага Филип Бридлав : Путин ће нам доћи главе

3
ПОДИЈЕЛИ

Својеврсна пат-позиција између Русије и НАТО која траје већ месецима за генерала Бридлава представља пораз Алијансе.

502262_bridlav1-rojters_f
Када је амерички секретар одбране Еш Картер недавно објавио да ће НАТО повећати војне капацитете на истоку Европе у циљу „спречавања руског утицаја“, многи противници Владимира Путина задовољно су се осмехивали, сматрајући да Алијанса полако али сигурно стеже обруч и ломи отпор Русије. Филип Бридлав, главнокомандујући генерал НАТО снага у Европи, има потпуно супротно мишљење.

Русија је апсолутно супериорна на својим границама, и то је непобитна чињеница. Са све већим довлачењем НАТО војске и артиљерије у Украјину и на Балтик, ствара се опасност од контраефекта. Управо се због тога мора инсистирати на дипломатском и мирном решењу конфликта – навео је Бридлав.

Vladimir Putin 07

Руси се питају

Бридлав се осврнуо на сукоб у источној Украјини рекавши да су Руси „лако решили проблем за један дан“. „Украјинска војска надирала је ка Донбасу и потискивала проруске побуњенике. Када се чинило да ће исток коначно бити заузет, Русија је послала своју војску и за 24 сата у потпуности преокренула ситуацију“, јадао се Бридлав.

Упркос томе, врх НАТО алијансе, као и неколицина истакнутих политичара у америчком Конгресу и даље инсистирају на повећању војне присутности Северноатлантског пакта на вратима Руске федерације.

Russian President Vladimir Putin Visit In China

Руски председник Путин одолева притисцима

  • Реалност је таква да Русија има капацитет да у потпуности доминира читавим Балтиком и Украјином. Наравно, они то неће радити директно, војном инвазијом, већ суптилнијим средствима: сајбер-ратовањем и медијском пропагандом. Не заборавите да у тим државама постоји велики број проруски оријентисаног становништва. Колико год се трудио, НАТО по питању промене свести на Балтику и у источној Украјини не може ништа. Ту је Путин у недостижној предности – закључио је Филип Бридлав.

    Имајући у виду да економске санкције које је Запад увео Русији нису имале очекивани ефекат, делује да ће рововска дипломатска борба потрајати унедоглед. Јер, о војном решењу конфликта, срећом, нико и не размишља.

sv-kongres_620x0

Пецнуо и амерички Конгрес

Генерал Бридлав такође је пецнуо амерички државни врх, рекавши да је крајње време да сви схвате да економске санкције неће зауставити Владимира Путина, и инсистирао на новој стратегији. „Повећавање економских санкција и гомилање војске – то није дипломатија“, рекао је Бридлав.болно признање.

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Taktika Bridvala je ipak na vrijeme procitana,najbolje sto se njima mogo desiti jeste da Crna Gora i Srbija budu u sastavu nekom labavom sa Rusijom,medjutim to nije slucaj samim tim nema nijedog argumenta za bilo gdje drugo da Nato vojnici budiu stacionrani u Evropi.vjerovatno je i to razlog sto se odlaze ulazak Crne Gore u Nato,treba protivnika i to na svojim granicama a njega nema ,nego se mora ici u Ukrainu da se tamo trazi,dosta lose isplanirano u stvari neocekivani odgovr Rusije,naravno uz brzo ocekvanu ekonomsku propast Amerike,koja ima sveukupnog duga 58000 milijardi ,gradjani i drzava zajedno,u takvoj jednoj situaciji mora doci do „prosperiteta „.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here