Насловна Насловна Шеф мојковачког клана за Вол Стрит Журнал: Безбједносне структуре блиске Русији криве...

Шеф мојковачког клана за Вол Стрит Журнал: Безбједносне структуре блиске Русији криве за инцидент

8
ПОДИЈЕЛИ

Војно-безбједносне структуре повезане са Русијом криве су за инцидент током изборног дана, казао је црногорски премијер, односно шеф мојковачког клана Душко Марковић за Вол Стрит Журнал. 

„Црногорски случај је био нека врста модус операндија руских паравојних формација и дугих служби које дјелују и на другим мјестима,“ рекао је Марковић додајући је то „извјесни образац понашања“.

У интервјуу, првом који је дао иностраној публикацији након што је ступио на функцију премијера у новембру, Марковић за покушај државног удара на дан избора криви „војно-безбједносне структуре“ повезане са Русијом.

Вол Стрит Журнал наводи да оштри противници НАТО-а сматрају да је цијела та ствар само лажна представа Демократске партије социјалиста (ДПС) и додаје да је тешко повјеровати у идеју да је покушај удара био трик ДПС-а.

karikatura23112016

„Можете ли замислити идеју да неко повеже руске и српске држављане и организује такав догађај“, питао је Марковић.

Он је истакао да су власти у Србији, након што су иницијално одбациле црногорске тврдње, дошле на исто становиште и сада активно помажу у истрази, додајући да исто раде и друге „озбиљне“ безбједносне агенције.

Вол Стрит Журнал наводи да је Црна Гора вриједна у стратешком смислу и да би Русији могла понудити луку за допуну горива на Јадрану која јој је пријеко потребна. Како се наводи у тексту, годинама већ Сједињене Америчке Државе притискају државе на Балкану да се понашају западно у нади остваривања западне интеграције и црногорска Влада је, додаје се, одговорила адекватно.

Вол Стрит Журнал подсјећа да је, након што је Косово прогласило независност 2008, Црна Гора признала нову државу, „упркос снажном унутрашњем противљењу од стране етничких Срба“.

„Такође, 2010. је Црна Гора послала 40 војника у Авганистан. Ово можда не звучи као много, али земља има свега око 2.000 војника. Државе у сличној позицији неће наставити да се шлепају уз Вашингтон уколико сматрају да цијена коју плаћају није вриједна тога“, наводи се у тексту.

Марковић је у интервјуу додао да на Балкану нема државе која је формирана на владавини права, демократији, слободи.

„Желимо да побјегнемо из тог зачараног круга који траје вјековима и да кренемо напријед ка НАТО-у“, поручио је црногорски премијер.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  „Војно-безбједносне структуре повезане са Русијом криве су за инцидент током изборног дана, казао је црногорски премијер,“
  Овакву глупост неби могао да изјави ни приправник у АНБ-у а камоли њен дојучерашњи шеф.
  Војно-безбједносне структуре нису туристичке агенције па да су повезане са разним државама, широм свијета, оне припадају свакој држави понаособ, и тачно се зна која је чија. Па нека г-дин Премијер да тачно име те државе чија је Војно-безбједносна структура организовала то што актуелна власт назива „покушајем државног удара и тероризмом“. Ако уопште таква држава постоји, или се можда ради о БЕСТРАГИЈИ, ОНОЈ ПОЗНАТОЈ СВЈЕТСКОЈ ДРЖАВИ И ВЕЛЕСИЛИ.
  ИМЕ ДРЖАВЕ НА СУНЦЕ ИЛИ СТЕ СВИ КОЈИ ПОМЕНЕТЕ ДРЖАВНИ УДАР И ТЕРОРИЗАМ ЛАЖОВИ

  • 0
   0

   Marković je Premijer i državnik pa mu je i riječnik upriličen shodno svome položaju.
   Recimo ja bih te ‘službe’ nazvao srbočetničkim, paravojnim organizacijama bliskim srpskom kliru kao i ruskim tajnim službama specijalizovanim za tajne operacije u Rusiji i izvan nje.
   Sad je, nadam se, jasnije.

 2. 0
  0

  BRUKA!UDBAS I KOMUNJARA PRICA O VLADAVINI PRAVA,DEMOKRATIJI I SLOBODI!TO JE KADA BI JOVO KAPA NA GOLOM OTOKU PRICAO O DEMOKRATIJI,PRAVU I SLOBODI.CRNA GORA JE JEDNA VRSTA „ADMINISTRATIVNO „KAZNJENOG NARODA.NORMALAN COVJEK NIKAKO DA DOKUCI KAKO UZANICI ZADNJEG KOMUNJARSKOG REZIMA U JEVROPI IMAJU TOLIKO BEZOBRAZLUKA DA PRICAJU O PRAVU,SLOBODI I DEMOKRATIJI.KAZE TAJ UZANIK DA HOCE DA UTEKNE PREMA NATU IZ VISEVJEKOVNOG KRUGA BEZPRAVDE,DIKTATURE I NESLOBODE?DALI UZANIK U SVOJOJ MOSOVO -DJILASOVSKOJ PROVINCIJSKOJ SVIJESTI KAPIRA DA JE NJEGOVA KOMUNJARSKO PLJACKASKA OPCIJA UNISTILA I UNISTAVA CRNU GORU U SVIM ASPEKTIMA LJUDSKOG ZIVOTA.SAMO ZADNJIH 27 GODINA PLUS 45 BI BILO DOSTA ZA HILJADU GODINA JEDNOG NARODA.I SADA JE RJESENJE PONISTITITI SVU BORBU,JEZIK,VJERU,NADU I ISTINSKE VJEKOVNE PRIJATELJE ZA INTERESE SVJETSKOG RAZBOJNIKA I UBICE NATOA.TRAZITI U RAZBOJNICKOM GNIJEZDU SLOBODU ,DEMOKRATIJU I PRAVO MOZE SAMO NEKO KO JE POTPUNO IZGUBIJO POTPUNI OSJECAJ ZA SLOBODOM ,PRAVDOM. COVJECNOSTI.

 3. 0
  0

  Milosevic, Kostunica, Amfilohije, cetnici, velikosrbi, a sad i Rusi su postapalice koje papagajski, montenegrinski Gebelsovci uporno vrte kako bi sakrili svoje kriminalne i zle radnje. Montenegrinima je dovoljno pomenuti ovih 5-6 imena pa da izgube i ono malo mozga i u mrznji oslijepe. E onda im mozes provuci i 167miliona i drzavu im mozes uzeti, a oni to nece primijetiti.

 4. 0
  0

  Ja bih predlozio da sjediste vlade prebace u mojkovac jer devedeset posto vlade je sa sjevera pa da mi u podgoricu odmorimo od njih a mup neka prebace u belo polje

 5. 0
  0

  TACNO TAKO M3 BISTVO TE NJIHOVE IGRE SA NATOOM JE DA SE ZASTITE OD ODGOVORNOSTI ZA NAJVECU PLJACKU CRNE GORE I ZA SVE ZLOCINE NAD NARODOM KOJI NE MISLI KAO ONI.U TOM DUHU JE SRAMNI „DRZAVNI UDAR“I GEBESOLVSKI OBRACUN SA JEDINIM PRAVIM OPOZICIJSKIM SAVEZOM DF.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here