Насловна Издвојено „Шеф мојковачког клана“ тражи компромис

„Шеф мојковачког клана“ тражи компромис

8
ПОДИЈЕЛИ

„Шеф мојковачког клана“ и премијер владе Мила Ђукановића Душко Марковић је данас приредио традиционални новогодишњи пријем за високе представнике законодавне, извршне и судске власти, политичког, привредног, културног и јавног живота и дипломатског кора.

Он је оцијенио да је 2016. била година са много важних догађаја, али се, како је навео, умјесто понављања тих свима познатих тема, опредијелио да покуша пажњу присутних усмјерити у другом правцу, „а то је питање – да ли компромис може да буде та ријеч која ће обиљежити црногорску политичку и јавну сцену у 2017. години“.

„Вјерујем да је трагање за компромисом о превазилажењу унутрашњих подјела у црногорском друштву услов свих услова за нашу сигурну, стабилну и просперитетну будућност. Кажем – трагање, а не проналажење компромиса, јер веома добро разумијем да није нимало лако доћи до тог минимума сагласности у већ деценијама подијељеној Црној Гори“, казао је Марковић преноси РТЦГ.

novogodisnji-prijem-presjednika-vlade-031

Шеф клана је нагласио да постоје и важне друштвене теме око којих компромиса не може бити. „Црна Гора се опредијелила за чланство у породици најразвијенијих западних демократија, са увјерењем да на тај начин најбоље штити своје дугорочне националне интересе“.

„Бенефите таквог опредјељења видимо у гарантованој сигурности и безбједности, у јачању правне државе, у економској валоризацији природних и друштвених потенцијала на добробит сваког грађанина и сваке породице. И ту не може бити компромиса“, поручио је он.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Не тражи он компромис, већ покоравање. Погледајте само ову елиту. Све демократа до демократе. МАФИЈА.

 2. 0
  0

  “ и премијер владе Мила Ђукановића Душко Марковић,ovo mi se dopada ,tako ga treba zvati!

 3. 0
  0

  Kompromis je najopasnija zamka sijede glave! K’o bi razuman odbio kompromis ? Samo razuman!!! Kompromis je njemu zataskavanje price o neregularnosti izbora, izjednacavanje Crkve i Anticrkve, izjednacavanje zakonitosti i bezakonja, drzanje pod kontrolom pozicije i opozicije u parlamentu radi lijepe, „demokratske“ slike , davanje ustupaka svima na racun Srba ,oporezivanje svih nemocnih, cuvanje mocnih…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here