Насловна Друштво И шеф кавачког клана се лијечи у Београду

И шеф кавачког клана се лијечи у Београду

0
ПОДИЈЕЛИ
Фото: Вијести

Након што је шеф криминалне групе и некадашњи високи функционер ДПС-а Светозар Маровић отишао на наводно лијечење у Београд због чега одбија да се врати у Црну Гору и одслужи затворску казну, на лијечење је отишао, према наводима адвоката и шеф кавачког клана Игор Божовић.

Слично Маровићевом адвокату, и браниоци Божовића, Драгољуб Ђукановић и Бојана Франовић тврде да њихов клијент није побјегао из државе већ само отишао на лијечење јер има „озбиљних здравствених проблема“, пренијели су црногорски медији.

Лидер ПзП-а и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић нагласио је јуче да је Божовић могао побјећи из државе једино уз синхронизовано дјеловање врха црногорског режима, корумпираних дјелова службе државне безбједности (АНБ) и врха СДТ-а, тражећи смјену специјалног тужиоца Миливоја Катнића који би могао да осптруира истрагу.

Божовићу није изречена мјера да не смије да напусти мјесто пребивалишта

Правни заступници Божовића истичу да њему није изречена мјера по којој му се забрањује да напусти мјесто пребивалишта.

„Након што је издржао казну пуштен је кући и како му никаква мјера није изречена није било ни сметњи да напусти мјесто пребивалишта. Након изласка из затвора припадници полиције су му саопштили да је једина његова обавеза да се појави на суђењу које је заказано за септембар„, изјавили су адвокати и додали:

„У медијима је објављено да је учествовао у разним кривичним дјелима, међутим, оптужницом му ништа од наведених дјела о којима се прича није стављено на терет. Током судског поступка, који неће избјегавати, потврдиће се његова невиност… Наш клијент се налази на лијечењу у Београду због озбиљних здравствених проблема са срцем и плућима о чему свједочи и медицинска документација која се налази у ЗИКС-у.“

Иако адвокати тврде да он није побјегао из државе, чињенице свједоче другачије: Божовић је изашао на слободу 4. августа након издржавања петогодишње казне због шверца кокаина из Јужне Америке у Шпанију, и није се појавио 16. августа у подгоричком Вишем суду, на рочишту поводом предлога Специјалног тужилаштва да му се одреди притвор.

Лидер ПзП-а је јуче подсјетио да је уобичајена пракса да се лице осумњичено за неко друго кривично дјело не пушта из притвора док претходно суд не одлучи о продужетку притвора, напоменувши да овакав поступак даје „основ сумње да је неко у врху СДТ-а примио огромни новац од мафије или био уцијењен од мафије и са њима повезаним структурама у АНБ-у да је морао да направи пропуст“.

Из Специјалног тужилаштва сада траже одређивање притвора ради несметаног вођења поступка и како Божовић не би утицао на саизвршиоце који су у бјекству.

Подсјетимо, и да у спушком затвору леже без оптужнице ухапшени за наводни државни удар тешко болесни Братислав Дикић, као и Бранка Милић и да за црногорско правосуђе њихова болест није представљала разлог пуштања чак ни на лијечење.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here