Насловна Политика Шеф Интерпола БиХ: Док год је председник – Тачи неће бити ухапшен

Шеф Интерпола БиХ: Док год је председник – Тачи неће бити ухапшен

0
ПОДИЈЕЛИ

Шеф Интерпола у БиХ Бранислав Павловић изјавио је да Хашим Тачи, док год је косовски председник, неће бити ухапшен, јер је Интерпол у Лиону одлучио да се не бави тим питањем.

Павловић је, у интервјуу за регионалну телевизију Н1 рекао да је потерница за Тачијем расписана пре 10 година, а да сада није активна због имунитета. Он је додао да то, међутим, не значи да је земља која је расписала потерницу одустала од ње.

„Одлучено је да се та потерница и све информације које су везане за тај предмет не процесуирају, док се та особа налази на функцији која је под имунитетом. Што не значи да је држава која је расписала потерницу обуставила. Интерпол се искључује по питању активности за то лице“, рекао је Павловић.

taci

Он је објаснио да се Интерпол неће бавити тим питањем док та особа обавља функцију на којој је тренутно. Тачи је крајем маја био у Сарајеву, где је учествовао на пленарној седници самита Процеса „Брдо-Бриони“.

После тога, министар безбедности БиХ Драган Мектић је рекао да су безбедносне службе БиХ из седишта Интерпола добиле информацију да је сторнирана потерница за Тачијем.

Мектић је навео да не постоји могућност да БиХ да неку врсту имунитета некоме за ким је расписана међународна потерница, додавши да би, у случају да је потерница била валидна, агенције у БиХ поступиле по њој.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here