Насловна Мозаик Седница Савета за спречавање насиља у спорту

Седница Савета за спречавање насиља у спорту

0
ПОДИЈЕЛИ

Ivica Dacic

Савет за спречавање насиља и недоличног понашања у спорту одржаће данас седницу посвећену безбедности на српским стадионима, а председаваће премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

На седници ће бити анализирано актуелно стање безбедности у спорту као и унапређење правног окврира за спречавање насиља на спортским догађајима, рекао је јуче Тањугу комесар за безбедност Фудбалског савеза Србије Миливој Мирков.

Он је прецизирао да ће на тој седници бити формирана интерресорна радна група за унапређење правног оквира за спречавање насиља у спорту.

Мирков, који је полицијски генерал, додао је и да се седница Савета одржава због немилих сцена на фудбалској утакмици Звезде и Партизана, почетком новембра у Београду.

Владина канцеларија за сарадњу са медијима је најавила да ће седница бити одржана у згради Владе Србије у 16 сати и да ће председавати Дачић.

Потпредседник Савета је први потпредседник Владе Александар Вучић, а чланови тог тела су представници највећих спортских савеза Србије, Олимпијског комитета Србије, Спортског савеза Србије, тужилаштва и судства.

О проблему хулигана и насиља на српским стадиониома разговарало се, крајем протекле седмице и на седници Бироа за координацију служби безбедности.

После те седнице Вучић је поручио да ће уследити немилосрдна борба против криминала, али да „неће бити лова на вештице“ и да држава „неће прогонити навијаче, већ криминалце и нарко дилере“.

О том проблему разговарало се јуче и на скупштинском Одбору за одбрану и унутрашње послове.
Председник тог скупштинског одбора Душан Бајатовић је рекао да се зна ко су људи који су изазивали инциденте на последњем фудбалском дербију.

„Желимо навијаче, али не желимо криминалце и морамо да се обрачунамо са криминалом“, рекао је Бајатовић.

Он је додао да мора да постоји широка акција свих државних органа како би била сузбијена екстремистичка деловања, укључујући и оне који се представљају као навијачи, а у ствари припадају организованим криминалним групама.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here