Насловна Политика И то се десило: Обама упутио искрене похвале Владимиру Путину

И то се десило: Обама упутио искрене похвале Владимиру Путину

0
ПОДИЈЕЛИ

Историјски споразум о ограничењу иранског нуклеарног програма на исту страну сврстао је светске силе које су све само не у добрим односима: Русију и САД.

obama-putin

У светлу потписивања споразума којим су велике силе коначно одахнуле и колико толико обуздале нуклеарне активности Ирана, дошло је и до неочекивано топлих речи између САД и Русије, које су у последње време ређе од Халејеве комете.

Амерички председник барак Обама изјавио је да је веома пријатно изненађен позицијом коју је у историјским преговорима са Ираном заузела Русија, на челу са Владимиром Путином.

Русија је била од велике помоћи. Бићу врло искрен. Страховао сам од тога да ће преговори са Ираном пропасти, понајвише због сукоба који имамо са Русима због украјинске кризе. Ипак, господин Путин и руска делегација су ме пријатно изненадили и заузели прави став. Договор са Ираном не би био могућ да Русија није учествовала у преговорима„, изјавио је Барак Обама.

Председник САД је додао да је „веома срећан и због тога што га је Владимир Путин недавно позвао телефоном како би дискутовали о Сирији, коју већ неко време изједа грађански рат“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here