Насловна Насловна СДП: Сад је јасно да су пробали да преузму и сруше партију

СДП: Сад је јасно да су пробали да преузму и сруше партију

3
ПОДИЈЕЛИ

Позивамо губитнике са Конгреса Ивана Брајовића и Вујицу Лазовића да умјесто обмањивања јавности учине једини политиички одговоран и елементарно частан потез и врате министарске мандате СДП-у, саопштено је из СДП-а.vujica lazovic ivan brajovic

„Министри у Влади нијесу исказ воље грађана, јер грађани на изборима не бирају министре, већ су исказ већине у Парламенту који их бира. Ова два министра, јасно је, немају подршку већине у парламенту, а немају подршку ни партије коју су након пораза на Конгресу напустили. Главни одбор СДП, а не било које друге партије, предложио их је на министарске функције. Стога, данас не представљају никога, осим самих себе и можда оне који их ових дана бране у јавности“, наводи се у саопштењу СДП.

Додали су да би останак, на како тврде, отетим функцијама било класично узурпирање и злоупотреба која баца сијенку на легитимитет саме Владе у пресудном тренутку за НАТО интеграције Црне Горе.

„Уколико то не ураде јавност веома добро зна како се зову они који располажу са туђим, који неће да врате нешто за што знају да није њихово. Посебан проблем је што би такви људи сједјели у Влади као министри а министар би, у демократском друштву, требало да буде неко, макар елементарно, етички неспоран“, рекли су из СДП.

Из СДП су истакли да је јавности након посљедних дешавања постало до краја јасно да је позадина недавних процеса у СДП било само једно – покушај преузимања, а потом и покушај рушења СДП по туђем налогу и за туђи рачун.

„Овај неуспјели „Информер пројекат“ показао је право лице и праве намјере посрнулих појединаца, који након пораза на Конгресу нијесу имали ни минимум капацитета да се за своје ставове боре у статутарно дозвољеним оквирима СДП, већ данас исказују јасну намјеру да отимају од партије од које су свих ових година, управо они највише добили. С друге стране , као и деведесетих година прошлог вијека, показала се сва чврстина, неполокебљивост и непоткупљивост огромне већине у СДП, спремних да буду, храбри, своји и воде независну политику“, рекли су из СДП.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Krivokapic je tek sad shvatio akciju koju DPS i tajna policija izvode poslednjih mjeseci. Preko spavača i udbaša su pokusali da razbiju NOVU i DF kao što su razbili SNP, a paralelno je isla akcija preuzimanja SDP-a. DF i NOVA su izasli jači iz ove ujdurme, a SDP polako nestaje, što je dobro.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here