Насловна Политика СДП прекида бојкот: Чланство у НАТО им важније од свега

СДП прекида бојкот: Чланство у НАТО им важније од свега

14
ПОДИЈЕЛИ

Социјалдемократска партија мора учествовати у гласању о протоколу за приступање Црне Горе НАТО-у у Скупштини, јер то сматрамо међународном обавезом и остварењем свог програмског циља, казао је у разговору за „Дан“ члан предсједништва СДП-а Иван Вујовић.

Гласање о ратификацији протокола о приступању НАТО-у није прекид бојкота парламента, већ испуњавање наших међународних обавеза и уважавање држава најснажнијих демократија данас у свијету са којима Црна Гора развија блиско партнерство кроз интеграције у Европску унију и у Алијансу. Стога ово питање треба искључиво посматрати као међународноправну обавезу Црне Горе, јер је својом вољом затражила да буде примљена у НАТО“, казао је Вујовић.

Како је додао, највиши државни органи 28 најразвијенијих демократија ће убрзо донијети одлуку о допуни Вашингтонског уговора о оснивању НАТО-а од 1949. године и уврстити име Црне Горе у чланство најмоћнијег савеза у историји.

Јединство доведено у питање

Опозиционе партије су након парламентарних избора одржаних 16. октобра прошле године донијеле једногласну одлуку о бојкоту парламента.

Опозиција не признаје резултате избора зато што су одржани у амбијенту наводног државног удара. Траже расписивање нових парламентарних избора најкасније са предсједничким наредне године. Услов опозиције за повратак у парламент је и потпуно расвјетљавање наводног државног удара.

Демократски фронт је недавно упозорио да би свака опозициона партија која би због гласања о уласку у НАТО прекинула бојкот Скупштине тим чином легализовала изборну крађу Демократске партије социјалиста.

Посланик Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић одговорио је на ту поруку да бојкот не треба прекидати ни због једног питања, укључујућ и НАТО.

Став СДП-а доводи у питање јединство опозиције по питању бојкота Скупштине.

14 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Kad kupis vola mozes raditi sto te volja!

  Musoline se drzao do kraja Hitlera iako je Italija bila okupiranja od Njemacke!
  Visa je ljubav za fasiticki NATO nego Duceova volja za demokratiju,na drugoj strani jos jedan adut za neformiranje vlasti u Kotoru,Crna Gora na sigurnom putu.jedino ostaje da Amerika odluci da li hoce ili nece jednog gorostasa sigurnosti u svijetu kao sto je Montenegro .Crna Gora je bila slijepo crijevo i u Jugoslaviji,koje su relacije u svijetu danas ne treba porediti.Medjutim treba biti iskredan kao Krivikapic radi sto je uvjek radio iz straha da mu se nesto ne desi izasao je iz DPS koalivcije i to htio to da proda kao njegov doprinis razvoju demokratie iako je dobrano 18 godina sluzio mafiji i lopovima,sada se svrstava na stranu NATo pakta ,da li radi licne zastite ili radi demokratije,a mozad je nsto trece u pitanju?U svakom slucaju ono sto je bio on je to i ostao,a nije ni to lose uvjek ima gorega!

 2. 0
  0

  Sta drugo ocekivati od tih prevaranata samo jos to izgleda nije jasno becicu lekicu i milicu koji svaki dan sastance sa njima sram ih bilo.

 3. 0
  0

  Bravo Krivokapiću kućiću i odžakoviću !!!
  Ako Bog da pa śutra na sveti Jovandan , velika Amerika ratifikuje sporazum o pristupanju Cg u NATO savez , neka objese mačku o rep ove ideologije što bi da izbucaju našu jedinu domovinu Crnu Goru !???
  To je kraj velje Srbije , Albanije ….he , he , a baš mi je žao ove domaće janičare !

  • 0
   0

   Негде сам прочитао, или начуо, да на Светог Јована Американци имају битнија посла од тога да приме војску montenegra у НАТО? Канда ће тога дана устоличити Трампа за 45. председника САД? Мени се чини да је то њима битније него montenegrо?

   • 0
    0

    Ameri svih rasa i boja na Jovanjdan slave St Džona mirotvorca atlanskog i svepacifičkoga.Na taj dan svakoga ameriknca zabolje ….. za gladne montenegrince i sve ostale,koji prodadoše vjeru za večeru.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here