Насловна Политика СДП Плав: Афера “Снимак” се наставља и у плавском Дому здравља

СДП Плав: Афера “Снимак” се наставља и у плавском Дому здравља

0
ПОДИЈЕЛИ

domzdravlja-plav

Предсједник одборничког клуба Социјалдемократске партије СДП Плав Енес Дрешковић оптужио је министра здравља Миодрага Радуновића да је извршио притисак на директорицу плавског Дома здравља, Сабину Маркишић да без конкурса запосли на неодређено особу која је тек завршила програм стучног оспособљавања.

Како преносе „Дневне новине“, у питању је кћерка посланика Демократске партије социјалиста ДПС Хусније Шабовића. Из Министарства здравља су одбацили тврдње да је било икаквог притиска приликом запошљавања.

Дрешковић је оцијенио да се афера “Снимак” наставља и у плавском Дому здравља.

“Иако је још актуелан случај афера “Снимак”, а Европа изричита да се такви случајеви не смију дозволити, код нас се та пракса понавља у серијама, са новим епизодама. По налогу министра здравља, без огласа, директорици Јавне установе Дом здравља “Бранко Зоговић” у Плаву буквално је наређено да њему мора послати захтјев у којем тражи сагласност од ресорног министарства да прими у радни однос особу која је завршила поменути програм, и то на неодређено вријеме, уз то потпуно кршећи закон, како би се примио кандидат за којег је министар заинтересован и за којег он издаје наређење”, наводи се у саопштењу Дрешковића.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Neka ljudi nemojte sa ovim SNIMCIMA nervirat polltrončine koje vire iz donjeg dijela leđa vođe mafije ka što su razni Srđi Kusovci, razni Draškovi Đuranovići, razni Jevremi Brkovići, Novaci Kilibarde…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here