Насловна Политика СДП: МУП да забрани Социјалдемократе

СДП: МУП да забрани Социјалдемократе

1
ПОДИЈЕЛИ

konjevic

Социјалдемократска партија затражила је од министра унутрашњих послова Рашка Коњевића да не дозволи регистрацију странке Ивана Брајовића и Вујице Лазовића под именом „Социјалдемократе Црне Горе”.

СДП наводи да би, ако би се дозволила регистрација нове партије под именом Социјалдемократе Црне Горе, то изазвало забуну у јавности и кршење Закона о политичким патијама.

Таблоид ‘Информер’ најавио је формирање нове партије са називом Социјалдемократе Црне Горе. Не сумњајући у добру обавијештеност оснивача по питању назива нове партије, очекујемо од Вас да предузмете мјере из надлежности МУП-а и обезбиједите поштовање Закона о политичким партијама”, наводи се у допису СДП-а министру Коњевићу достављеном “Вијестима”.

СДП даље прецизира да Члан 13 наведеног закона у Ставу 1 прописује да се „назив и ознака партије морају разликовати од назива, скраћеног назива и ознаке друге регистроване партије“. “У Ставу 3 истог члана прописано је да партија уколико сматра да се њен назив суштински не разликује од назива, скраћеног назива и ознаке касније уписане партије, ‘што недвосмислено изазива забуну у јавности’ има право да, тужбом пред надлежним судом, захтијева брисање из Регистра спорног назива”, наводи СДП у допису министру унутрашњих послова.

Из партије Ранка Кривкапића указују да се већ преко двије деценије, чланови СДП називају „социјалдемократама“ и да су на тај начин препознати и ословљавани у медијима.

Тако су медији од деведесетих када су извјештавах о антиратним активностима и порукама социјалдемократа, све до данашњих дана користили исти назив, извјештавајући и о 8. конгресу Социјалдемократа. Дакле јасно је да би, уколико би се новом политичком субјекту омогућила регистрација под најављеним именом, то „недвосмислено изазвало забуну у јавности“ и кршење Члана 13 Закона о политичким партијама”, пише СДП.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ni jedni ni drugi nemaju ništa zajedničko sa evropskom socijaldemokratijom jer su papazjanija sastavljena od bivših marksista-lenjinista, dukljanskih šovinista, priučenih NATO propagatora, Miraševih pseudoreligioznih propovjednika i pokojeg vehabije! Divno „društvance“!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here