Насловна Политика СДП Марковићу: ДПС да раскине са Јединственом Русијом

СДП Марковићу: ДПС да раскине са Јединственом Русијом

1
ПОДИЈЕЛИ

Након што је премијер Душко Марковић казао јуче, између осталог, у разговору са генералним секретаром НАТО-а, Јенсом Столтенберга, да бојкот парламента види као дио тактике опозиције да се осујети приступање НАТО- у, данас су се огласили из СДП-а. Портпарол те партије, Мирко Станић тврди да је Марковићева изјава груба неистина, те да тим показује и колико су искрени његови позиви на дијалог.

„Бојкот парламента од стране СДП-а, али и других партија од којег су неке за приступање НАТО савезу, а неке против, је посљедица дешавања на дан избора и наводног државног удара“, истиче Станић.

Умјесто нетачних политичких конструкција Владе, додају они, грађани очекују да она наплати стотине милиона еура пореског дуга од ДПС тајкуна, укине намете грађанима за личне бизнисе са малим хидроцентралама, нађе рјешење да преко 300 радника не остане без посла у Монтенегро ејрлансу, не продаје Луку Бар у бесцијење или утврди одговорност за 10 милиона еура штете у случају Лименка, одговорне за случај Царине итд.

„Овим би премијер Владе државног удара показао залаже ли се за одговорност неспособних и корумпираних у сопственој партији, је је владавина права једна од кључних НАТО вриједности“, поручује Станић.

Из ове партије истичу да им је дуго требало да „Марковића и њему сличне убиједе да је прави пут за нашу земљу независност и окретање западном цивилизацијском кругу“.

„Није предсједник Кривокапић послије референдума обећавао Луку Бар руским бродовима, нити је предсједник Кривокапић потписивао споразуме са Путиновом партијом, нити уговоре са “стратешким” партнером Дерипаском и другим руским тајкунима. Да није било заједничке крађе тајкуна и партијских шефова организованих криминалних група и више владавине права, и да није било сарадње и кокетирања са водећим руским тајкунима Црна Гора би одавно била у НАТО-у“, оцјијенио је Станић.

СДП позива потпредсједника ДПС-а да покрене раскид сарадње са Путиновом Јединственом Русијом уколико, како наводе, и на дјелу жели да покаже да је истина оно што прича у сједишту НАТО и ЕУ.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ovo je tipično „takmičenje“ u NATO-filiji i rusofobiji dva dojučerašnja „partnera“ koji su bili skupa u „braku“ gotovo 18 godina!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here