Насловна Политика СДП: ДПС преузима колективну одговорност за осуђене кадрове

СДП: ДПС преузима колективну одговорност за осуђене кадрове

0
ПОДИЈЕЛИ

Неприхватањем амандмана СДП, на НАТО Резолуцију, о потреби утврђивања политичке одговросности осуђених за дјела организованог криминала и корупције, ДПС је показао свој суштински однос према базичним стандардима на којим почивају и НАТО и Европска унија, наводи се у саопштењу Медијског пула СДП.

Додају да се овим потврђују наводи значајног дијела јавности „да сви ти осуђени или процесуирани ДПС дјелатници на разним нивоима нијесу кршили законе у своје име, већ у име и за рачун партије, на јасном партијском мандате“.

„Одбијањем да политички казни актере разних веома тешких кривичних дјела ДПС потпуно својевољно преузима колективну одговорност и признаје кривицу за ова дјела. Случај Маровић у којем ДПС није хтио или није смио да покрене питање политичке одговорности говори сам по себи довољно. ДПС шаље и јасну поруку јавности да, умјесто политичке санкције, жели да заштити своје осудјене кадрове чиме им поручује да то што су отимали десетине милиона од народа не повлачи никакве посљедице и да са таквим непочинствима могу слободно да наставе“, наводи се.

СДП додаје да смо „свједоци да је ДПС поједине своје локалне функционере, осуђене за изборне злоупотребе, чак награђивао високим функцијама у локалним самоуправама“.

„Подсјећамо да на утврђивање политичке одгворонсоти партијских фукционера који су се огријешили о законе стално позива Европска унија у исвојим извјештајима па је ово био својеврсан тест који је показао антиевропску природу и опасне тенденције актуелне политике ДПС“, закључује се.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here