Насловна Политика СДП: Ђукановић је одувјек био најближи Путину

СДП: Ђукановић је одувјек био најближи Путину

5
ПОДИЈЕЛИ

Нико у Црној Гори, у којој дефинитивно има проруских структура, није имао такву зависност и блискост са Путиновим режимом и њему биским тајкунима као Мило Ђукановић и његово најближе окружење, саопштили су из Социјалдемократске партије.

“Нико сем његовог ДПС-а, до скоро, није имао стратешко политичко партнерство са Путиновом Јединственом Русијом.  Од недавно у том заједничком клубу са ДПС-ом је и партија Милана Kнежевића”, наводи се у саопштењу.

Нико у Црној Гори није имао тако успјешну “бизнис” сарадњу са руским тајкунима и државним олигарсима као што су, како се наводи, имали Ђукановић, Маровић и остали ДПС врховници.

“Сјетимо се њихове заједничке похаре KАП-а, Рудника Боксита, покушаја поклањања Термоелектране и цијелог енергетског система. Сјетимо се Маровићеве Завале, Миракса, Сергеја Полонског и многих других заједничких тајкунских скандала”, пише у саопштењу СДП-а.

reg-luka-barИз те партије тврде да је Ђукановић крајем 2013. пуних неколико мјесеци држао на чекању захтјев Русије да им Црна Гора уступи Луку Бар за њихову флоту.

“Интересантно, то се дешава у истом периоду, пред НАТО самит у Велсу, када Ђукановић са београдског канабеа Томе Николића позива или боље рећи моли српске партије да уђу у Владу. У том периоду је Ђукановић тајно играо тврду руску карту. Уступање Луке Бар Русима спријечили су наши НАТО савезници, прозападни ђелови ДПС-а и СДП. Ђукановићево вишегодишње политичко-економско диловање са Москвом, које је ишло преко Роћена, прекинуло је америчко третирање афере Телеком и тврдње о доказаној вишемилионској корупцији. И тек тада је јача батина довела Ђукановића на праву страну односно у послушност”, наводи се у саопштењу.

Из СДП-а кажу да је јасно да Ђукановић нема увјерења и зато је увијек, како кажу, играо на двознак.

“Kада вам политика служи као средство богаћења ту престаје свако увјерење – тада је свака политика могућа. И ратно-хушкачка, служења Милошевићу деведесетих и прозападна од 1998, и савез српских држава и касније независност Црне Горе.  И у новије вријеме проруска карта, а потом тврда НАТО политика”, кажу из СДП-а.

Ne u rat - Ne u NATO 01Црна Гора улази у НАТО и то је сигуран исход и добра вијест за грађане.

“За оне који владају на подјелама и манипулишу великим темама, док у сопственој земљи спроводе похару и отимачину, то је свакако лоша вијест. То значи и да убрзо више неће бити простора да се грађани хушкају једни на друге док политичари као што је Ђукановић иду у политичку прошлост”, закључено је у саопштењу СДП-а.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Kad već kaki što ne spomene i poklanjanje EP Crne gore A2A mafiji.I samo da dodam isključivanje vode i struje ljudima u EU je krivično dijelo a A2A sa samo po pitanju isključivanja moderzovala.

 2. 0
  0

  Stari dobri agenti udbe, najbolje pomazu fasistima i svojim „Crvenim hrvatima Sdps“, kada ih udba rasporedi na jednake „casti“. Polovina u „koaliciji“ sa dps ustasama, a polovina na cekanju, u „opoziciji“.

 3. 0
  0

  Gledao sam prije neki dan kad su se, slično ovome, stari „ljubavnici“ DPS i SDP utrkivali, ali ovoga puta u osudama „velikosrpskog nacionalizma“ i „srpskih zločina“, optužujući jedni druge za paktiranje sa Srbima! Ne kažem da ne treba osuditi, a pogotovo procesuirati sve zločine bez razlike, pa naravno i srpske, ali nešto nisam čuo ove velike „crnogorske patriote“ da su ijednom do sada osudili albanske, bošnjačke ili hrvatske zločine! Naprotiv, njihovi protagonisti (Mesić), pa i neposredni izvršioci (Tači) se ovdje proglašavaju počasnim građanima! Ne znam što će o tome reći i kako će to pokušati relativizovati ovdašnji dežurni „branitelji tekovina 21.05.2006.“!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here