Насловна Друштво Шћепановић: На дјелу дискриминација у режији Радмиле Војводић

Шћепановић: На дјелу дискриминација у режији Радмиле Војводић

3
ПОДИЈЕЛИ

Професор Стеван Шћепановић оцијенио је да је констатација Управног одбора Универзитета Црне Горе да није неко ко би могао бити добар узор младима крајње увредљива.

Управни одбор Црне Горе УЦГ одлучио је да поништи предлог Вијећа Природно-математичког факултета (ПМФ) да се за декана те универзитетске јединице, за мандатни период 2016 – 2019. године, изабере Шћепановић.

УО УЦГ је, наиме, одлучио да поништи изборе за декана и постави в.д. Предрага Мирановића, бившег ректора УЦГ.

У својству ванредног професора, изабран по свим редовним процедурама, задовољавам све потребне критеријуме за избор за мјесто декана, тако да сматрам да је одлука Ректората дискриминаторна, а образложење несувисло. Према закону, за декана може конкурисати и неко ко је доцент, односно нижег звања од оног које ја посједујем“, казао је Шћепановић Вијестима.

Он је рекао да ће се највјероватније поново кандидовати за декана, али да то не може са сигурношћу потврдити, јер не зна када ће бити поновљен конкурс.

radmila-vojvodic-i-milo-djukanovic-06Истакао је да поред академског, посједује богато дугогодишње искуство у руковођењу тимовима, које многи професори немају.

Први сам Црногорац који је стекао докторат из области рачунарских наука, усавршавао сам се на Московском универзитету Ломоносов, а на Универзитет сам дошао након дугог и плодног рада на креирању, постављању и организацији информационих система великих фирми и државних институција, попут Народне банке, Републичког завода за статистику, Универзитетског рачунског центра“, навео је он.

Каже да би детаљнија анализа референци и стечених звања појединаца на УЦГ открила многе недосљедности и неправилности.

Од процедуре бирања ректорке за обављање најважније функције у академској заједници, профила проректора, па надаље“, навео је Шћепановић.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Шћепо, погледај колеге које су прихватиле да буду Радмилини пиони у овом срамном чину.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here