Насловна Друштво Шћекић поднијела кривичну пријаву: Судије помогле у прикривању доказа

Шћекић поднијела кривичну пријаву: Судије помогле у прикривању доказа

0
ПОДИЈЕЛИ

Славица Шћекић, представница оштећене породице Шћекић, поднијела је кривичну пријаву Врховном државном тужилаштву против судија Биљане Ускоковић, Славке Вукчевић, Миленке Жижић и Валентине Павличић, због постојања основане сумње да су нечињењем и непрофесионалним односом са умишљајем починиле кривична дјела, несавејстан рад у служби и злоупотребу службеног положаја.

slavicascekic

Поменуте судије у периоду од 2009. до 2012. године, извршиле кривична дјела несавјесног рада у служби и злоупотребе службеног положаја невршењем дужности, што је произвело губитак ЦД-а са снимком саслушања заштићеног свједока Зорана Влаовића, ово је јасан доказ да су поменуте судије злоупотријебиле службени положај, а у корист починилаца убиства Славољуба Шћекића“, казала је Шћекић, преноси радио Антена М.

Како се даље наводи у кривичној пријави-због нестанка ЦД-а, доводи се у питање другостепена пресуда, а несавјесним радом судија, цио процес иде у прилог оптуженима.

“Поменуте судије које су ЦД изгубиле, одговорне су за одлуку Врховног суда којом је пресуда укинута. Основано сумњам да је оваквим поступањем, односно непоступањем поменутих судија постојала намјера да се ЦД са снимком заштићеног свједока, изгуби – уништи, како би оптуженим за убиство Славољуба Шћекића, помогли у прикривању доказа. Инсистирам да се покрене крајње озбиљна истрага свих наведених судија, а због несавјесног и незаконитог утицаја на ток и исход поступка“, навела је Шчекић.

Због нестанка доказа у случају убиства инспектора Шћекића, Позитивна тражи да се пред Одбором за политички систем, правосуђе ии управу саслуша предсједница Врховног суда Весна Меденица и министар правде Душко Марковић.

“Енигма о нестанку ЦД са исказом бившег заштићеног свједока Зорана Влаовића, у случају убиства инспектора Славољуба Шћекића мора бити ријешена. Јавност мора да зна како је нестао ЦД и ко је за то одговоран”, казала је Азра Јасавић из Позитивне.

И Драгиња Вуксановић из СДП-а сагласна да треба обавити контролно саслушање.

“Ако је по сазнањима судија Биљана Ускоковић сачинила службену забиљешку о томе да је нестао ЦД, а то је било прије двије године, онда се поставља питање зашто нико није предузео радње по том питању. У том смислу сматрам да постоје бројна питања која треба разјаснити, како би јавност била упозната шта се десило са ЦД-ом”, истакла је она.

Зоран Вујичић из НВО Грађанске алијансе, која се, између осталог бави радом судова у Црној Гори каже да је просто невјероватно да нестану тако важни докази.

“Оно што је важно да се под хитно мора споровести хитна истрага, којом ће се установити како је спорни диск нестао. По мени је ово велики шамар за правосуђе, за ово неко мора да одговара. Оно што је катастрофално у цијелој овој причи је да је тај ЦД нестао прије три године , при чему је јавност обавјештена тек када је нови процес почео”, оцијенио је он.

Да нестају докази из битних предмета није први пут, прије неколико дана медији су објавили да је у случају убиства бизнисмена Драгана Бећировића нестао ДНК доказ могућег починиоца тог кривичног дјела.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here