Насловна Издвојено Шћекић о Котору: СНП да не уцјењује, остали да се уозбиље

Шћекић о Котору: СНП да не уцјењује, остали да се уозбиље

3
ПОДИЈЕЛИ

Градоначелник Берана и члан Главног одбора СНП-а Драгослав Шћекић поручио је да опозиција треба да формира власт у Котору на основу изборних резултата и да партија којој припада не смије никога да уцјењује.

Генерално политичка сцена је преоптерећена сујетама, личним интересима уфилованим партијским интересима, себичношћу и одсуством бриге за општу корист, тачније интерес грађана и државе. Задовољан сам што је у Будви пронађен заједнички језик и формирана власт и очекујем да ће одмах кренути да раде за добро грађана Будве и државе. Нијесам сагласан са ставом ИО, предсједника партије и лица која својевољно координирају причу у Котору и жао ми је што су људи у Котору прихватили те ставове на штету ОО СНП Котор и СНП ЦГ. СНП је дао велику жрву за промјену власти у Црној Гори и трпио велике нападе и од власти и од опозиције. При томе нијесмо имали добре одбрамбене механизме да одговоримо на нападе, уз терет особа којима је битнији лични интерес од интереса СНП и поштеног чланства“, казао је Шћекић „Вијестима“.

Знамо, додао је он, да је било некоректности према нама од субјеката који траже нашу подршку и грађани ће то препознати, али је залог велики не само због формирања опозиционе власти у Котору него и сјутра за изборе у Никшићу, предсједничке и ванредне парламентарне изборе и редовне локалне изборе.

Сматрам да сад није вријеме да се на те нападе одговора, док се не формира власт у Котору. Ово је моменат одговорности за све опозиционе политичке субјекте на свим нивоима. Грађани су на изборима рекли да желе промјену власти у Котору и сваки субјекат мора имати одговорност и поштовати реалну снагу оличену у броју гласова. СНП мора бити дио власти и бити поштован субјекат и добити учешће у власти сходно својој снази и несумњиво великој улози на смјени власти, а истовремено бити реалан и избјећи уцјене било које врсте јер је то манир који је красио друге. Од осталих странака очекујем да покажу своју озбиљност и одговорност за потезе које ће повлачити,“ рекао је Шћекић.

Он је навео да га не чуди што је тужилаштво у Беранама одбацило његову пријаву уочи избора у вези злоупотреба у Центру за социјални рад.

„Лепеза притисака на бираче и злоупотреба државних ресурса је системска, па ме и не чуди што је пријава одбачена. Тужилаштво је могло барем да испита како је дошло до наводне системске грешке којом је укинута соци јала онима који не подржавају тадашњу власт или се сумњало да им неће дати глас на изборима. Да ли је до одбацивања дошло због незаинтересованости за поступањем или недостатка капацитета да истраже до краја сумњиве радње, у то не желим да улазим. Сигурно је да би покретање поступка против беранског Центра значило покретање лавине и у другим општинама, за шта нисам сигуран да постоји воља“, казао је Шћекић.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Шћекић о Котору: СНП да не уцјењује , остали да се уозбиље

  Grcka je stara drzava ,najstarija na svijetu,kroz sta je sve prosla do danas ne mozemo ni zamisliti a kamoli znati.Medjutim i u toj Grckoj drzavi je bilo dobrih i losih odluka,a jedna od vaznijih je bila odluka Justinijana da ukine Platonovu akademiju jer se nije moglo izaci na kraj sa sektama,Justinijan je ksnije postao i Svetac bio je graditelj Svete Sofije,ljudi su mislili i vidjeli daleko u budcnost.
  Izgleda da je i ovaj iz te skole,a za Crnu Goru nece biti boljega dana nego da nestane sekta SNP svemu lice Monofizitma ,ima ih i danas kao Halkidonske crkve ,e to je SNP Crne Gore ,nijesu ni Crna Gora nijesu ni Montenegro nijsu ni Srbi oni su nesto a samo ne znaju sto .Prvo sredi svoju kucu,prvo svoju famelju SNP nauci pa dijeli drugima lekcije Paltone

 2. 0
  0

  Опозиција на политичкој сцени у Црној Гори? Де факто постоји, бива због демократије. Обзиром да је дЕпЕЕс на власти преко 20 година, а с друге стране како се та назови опозиција понаша, све више стичем утисак да је тај дЕпЕЕс формирао ту опозицију да би глумили демократију и вишестраначје.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here