Насловна Архива Савковић: Штрајк док не врате накнаде на првобитни износ

Савковић: Штрајк док не врате накнаде на првобитни износ

2
ПОДИЈЕЛИ

Мајке које протестују већ 19 дана испред зграде Скупштине, а од уторка су чак ступиле и у штрајк глађу,  поручиле су предсједнику Филипу Вујановићу, који им је раније данас упутио молбу да прекину са штрајком, да од штрајка неће одустати све док им се накнаде не врате на првобитни износ, те се питају гдје је он био свих ових дана штрајка.

„Немамо ријечи за обраћање Вујановића, јер га чекамо већ 19 дана. Није се удостојио да нас посјети по онаквом времену, позове нас и обрати нам се“, рекла је Жељка Савковић агенцији МИНА.

Савковић је саопштила да мајке остају при свом захтјеву, једином од почетка протеста.

„И чекамо да се изјасне само по томе захтјеву и врате нам накнаде на првобитни износ“, додала је Савковић.

Како је казала, већ су једном преговарале с Владом и дале им шансу да институционално ријеше тај проблем.

„Они су нам понудили да улазимо у њихове радне групе и ми рјешавамо проблеме у које су нас они увалили, што нама није одговарало“, рекла је Савковић.

Она се захвалила посланику Андрији Поповићу што је синоћ дошао испред Скупштине. »Ни би било лако доћи никоме да је био у његовој кожи«.

„На Влади је да учини нешто и да се ми макнемо одавде срећне и задовољне због тога што нам је враћено оно због чега смо овдје и да идемо својим кућама“, поручила је Савковић.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Izgleda da treba ozbiljno razmisliti o tome da tužimo Mup zbog toga što suprotno zakonu o javnim okupljanjima produžava odobrenja za proteste i time onemogućava slobodu kretanja građanima. Ovo je prevršilo svaku mjeru, kršenje zakona je očigledno a Mup po tradiciji gubi sve sudske sporove i tek se opameti kad počnu dolaziti skupe sudske presude. Da i građani Podgorice vide neku korist od svega ovoga a vlasti koje ne poštuju zakone neka odgovaraju za svoje postupke.

  2. 0
    0

    OPET OVAJ UDBASKI KONVERTIT ZATARAC KOJI SE PREDSTAVLJA DA JE SELJAK U STO SUMNJAMO, JER PATNIK VISI NA PORTALU DAN I NOC ,TAKO DA SELJACKE POSLOVE SIGURNO NE OBAVLJA.ON BI DA TUZI MUP ,DA BI MAJKAMA PREPRIJECIO PRAVO NA PROTEST.KAZE DA MU SMETA DA SE SLOBODNO KRECE?AKO JE SELJAK STA IMA DA TRAZI NA ULICI ?ZAISTA OVE ZBIROVSKO UDBASKE SPODOBE ZASLUZUJU SVAKI PREZIR.KAKO MOZE DA SE RODI OVAKAV .ZROD?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here