Насловна Друштво Савковић позива мајке и грађане Црне Горе на сутрашњи протест испред Скупштине...

Савковић позива мајке и грађане Црне Горе на сутрашњи протест испред Скупштине ЦГ

0
ПОДИЈЕЛИ
Жељка Савковић

Из Кординационог одбора мајки – корисница накнада позвали су све представнике медија и све грађане и грађанке Црне Горе, а прије свега преварене кориснице накнада за мајке са троје и више дјеце, да сјутра, 24. августа 2017. године у 13 часова дођу на протест испред Скупштине Црне Горе у Подгорици.

Жељка Савковић упозорава мајке да је посљедњи час да се још данас запитају да ли је вредније ваших 70% и 40%, које сте по Уставу Црне Горе добиле, које би годинама сразмјерно платама расло или се смањивало до краја ваших живота? Да ли је мајкама прече доживотно стечено право које бам је власт отела из руку, из ваших домова, између ваше дјеце, или празна обећања? Да ли је могуће да им још увијек вјерујете, закључује Савковић.

Они на водећим положајима су се дрзнули да поред оволико јунака у Црној Гори ударе на мајке, каже Савковић и додаје да је владајућа структура заборавила двадесетчетворочасовно радно вријеме жене, мајке у Црној Гори.

„Заборавили су ови што одлучују на одрицања својих мајки да би од њих створили „људе“. Да ли данас имају, или су имали, благослов својих мајки за ово што су урадили? Не вјерујемо. Ми само хоћемо да своју дужност коју тренутно обављају по законима Црне Горе да обављају како треба, наглашава Савковић

Драге мајке, запитајте се док размишљате о накнадама које сте имале, а гледајући њихово бахаћење, да ли су вриједни тога? Да ли су вриједни у владајућој структури да останете без свог јединог животног примања?

Зато дођите у четвртак на протесте да дигнемо глас заједно, стрпљењем, мудрошћу, јер само тако можемо побиједити! Позивамо и све незадовољне грађанке и грађане Црне Горе да изађу и да сви заједно пошаљемо поруку власти – НЕЋЕ МОЋИ!, поручује се на крају саопштења из Координационог одбора мајки корисница накнада.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here