Насловна Друштво Савковић: Драге мајке, 24. августа тражимо наше доживотно стечено право и оставке!

Савковић: Драге мајке, 24. августа тражимо наше доживотно стечено право и оставке!

2
ПОДИЈЕЛИ

Драге мајке, устаните и придружите нам се! Присуство сваке мајке враћа наше доживотно стечено право, позвала је данас преко своје фејсбук странице корисница накнада за мајке са троје и више дјеце Жељка Савковић све мајке да им се придруже 24. августа у 13 часова испред Скупштине Црне Горе. Савковић је најавила да ће мајке тражити своје доживотно стечено право али и оставке одговорних.

„Драге мајке! Разумијем, а није ми тешко да схватим, како је било прихватити чињеницу да коначно имате свој евро, у својим рукама. Свој, да не тражите ни од кога. И, можете ли се сјетити када сте добили те своје лично, прве паре, како сте се осјећале? Ја могу. Јер знам како је кад се добије Прва плата. Толико тога хоћете са њом, а на крају кад све саберете опет једва иста од тога што сте планирале успијете да урадите. И признаћете, колико је год то 192 или 336 евра мало било, сви су несто од тога очекивали. Ви највише јер сте биле срећне што можете колико-толико помоћи. И никада нијесте ни помислиле да ћете можда то своје, тако мало а тако вриједно, морати бранити. И чувале сте га, од страха да не останете без тога,“ обратила се Савковић мајкама, користицама накнада за троје и више дјеце и додала:

„Да ли сте се некада у својој тишини са самом собом баш као и ја питале: ‘Да ли је могуће да има таквих који ће нас оставити без овога’? Али ипак, нада је увијек ту. ‘Не могу бити толико безобразни’.“

Нама није требала њихова „људскост“ него поштовање Устава Црна Горе

„Оног момента када су почели причу о свему овоме, знала сам да хоће, да могу јер је људскост њих давно заобишла у широком луку. И није овдје нама требала та њихова ‘људскост’. Требало нам је њихово поштовање Устава Црне Горе. Једном стечено право не може поново бити стављено на гласање! Али…,“ напоменула је Савковић и истакла:

„НА ВАМА ЈЕ САДА ДРАГЕ МАЈКЕ! Да оно што сте чврсто држале у својим рукама, ваше ДОжИВОТНО СТЕЧЕНО ПРАВО, не дате. НИКОМ!

Не тражите у самоћи оправдање за себе: ‘И досад сам живјела без тога’. Јесте. Али вам је много и љепше и боље било са тим. Признајте да сте биле сигурније. Али и ако нађете неко оправдање ја вас никада нећу нити судити нити вам приговорити. Јер то је ваше. Моје и осталих мајки широм Црне Горе је било да вам пружимо шансу да заједно са нама одбранимо ДОЖИВОТНО СТЕЧЕНО ПРАВО!

Она је напоменула да за реаговање ни сада није касно.

„Све обавезе које 24. августа имате да урадите, вјерујте да се могу завршити и други дан. Јер, да тога дана умремо, морамо схватити да би наше породице наставиле да живе и те како без нас. И ЗАТО УСТАНИТЕ ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ!

Присуство сваке мајке враћа наше ДОЖИВОТНО СТЕЧЕНО ПРАВО!,“ казала је Савковић и истакла шта ће бити захтјеви које ће мајке тражити 24. августа испред Скупштине Црне Горе:

„1) ДОЖИВОТНО СТЕЧЕНО ПРАВО!
2) ОСТАВКЕ!

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Ne mogu da shvatim ovu letargičnost majki koje sjede kući, bez posla, i neće da se izbore za sebe. Žene dođu sa sjevera, a Podgoričanke ne mogu da dođu od svojih stanova do centra. Samo da dođu korisnice naknada iz PG napunio bi se cio grad protestanata.

  2. 0
    0

    Bravo gđo Savković! Borite se žene, niko vam prava izgleda neće dati, samo oduzeti. Za njih se čovjek mora otimati sa ovakvom vladom

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here