Насловна Мозаик Савjети бабица за лакши порођај

Савjети бабица за лакши порођај

0
ПОДИЈЕЛИ

Порођај се не одвија увjек онако како сте испланирали, или бар очекивали.

trudnica_600

Чак и ако не можете да претпоставите како ће тећи ваш порођај, сигурно сте добро упознати са једном ствари – у одређеном тренутку мораћете снажно (али, заиста снажно!) да се напнете како бисте бебу изгурали напоље.

Обратите пажњу на корисне савjете бабица, који ће вам олакшати порођај:

Ако је могуће, останите у усправном положају – нека гравитација буде у вашој служби. Истраживања показују да усправан положај током порођаја, као и током фазе потискивања бебе, убрзава процес и чини га мање болним. Ако не можете да стојите, или да будете у чучњу, може да помогне полуусправан положај.

Не заборавите на правилно дисање – сами пронађите свој ритам! Тако ћете задржати смиреност, а мишићи ће добити потребну количину кисеоника, што омогућава ефикасно потискивање бебе.

Ослушкујте своје тијело и фокусирајте се на инструкције које вам дају љекар и бабица. То ће вам помоћи да заборавите на окружење и усмјерите пажњу на оно што радите.

Слушајте инструкције бабице – она је ту да би вам олакшала ситуацију и помогла.

Немојте да бринете о томе како изгледате и како се понашате (укључујући смешне изразе лица, покрете рукама или случајну дефекацију). Бабица и љекар видели су то већ хиљаду пута и зато се ослободите свих блокада.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here