Насловна Издвојено Савићевић: Косово у УЕФА ушло на нелегалан начин

Савићевић: Косово у УЕФА ушло на нелегалан начин

0
ПОДИЈЕЛИ

Председник ФС Црне Горе Дејан Савићевић рекао је за хрватски „Индекс“ да је пријем Косова у УЕФА политичка одлука.

У медијима се спекулисало да је Савићевић као предсједник ФС Црне Горе такође дао подршку Косову на тајном гласању, али он каже да је Косово у УЕФА ушло на нелегалан начин.

„УЕФА је ту направила велику грешку. Репрезентацији Косова и њеним клубовима требало је дозволити одигравање утакмица. Међутим, Косово је у УЕФА ушло на један сасвим нелегалан начин. Скупштина УЕФА срушила је статут УЕФА. Ако је за Црну Гору било потребно примање у Уједињеним Нацијама, за Косово то није било потребно. Људи су били излобирани са свих страна и тог дана је политика побиједила фудбал. Наравно, понављам, фудбал се мора играти и на Косову, и на свим дијеловима свијета. Не треба их забранити. Ето, на примјер, ја сам с остатком бивше репрезентације Југославије пропустио три велика такмуичења због таквих ствари и нама су забранили да играмо фудбал. Желим да се политика одвоји од спорта, али очигледно то не може. Сви би требало да играју фудбал, али се ствари морају рјешавати на прави начин“.

Он је додао и да ће регионална лига у фудбалу тешко заживјети.

„Регионална лига тешко може заживјети. Мало је термина. У већем дијелу не може се играти зими. Да су временски услови другачији могло би се организовати једно такво такмичење. Такође, питање је да ли би УЕФА признала то првенство, које не би значило ништа без такмичарског набоја. Наравно, ту се поставља и питање сигурности. Горјело би и веројатно би било проблема. С друге стране, да се игра без подршке навијача чему би служила споменута лига. Има доста ствари против. Гледајте, у Црну Гору сваке сезоне од УЕФА уђе од 700 хиљада до милион и 150 хиљада евра кроз европске квалификације, а још 200 хиљада уколико неки клуб прође даље. То је велики новац за наше клубове, који од тога практично живе„.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here