Насловна Друштво Савчић: Мајке погинулих бораца су светиња

Савчић: Мајке погинулих бораца су светиња

1
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић упутио је апел борачким организацијама да посебно обрате пажњу на мајке погинулих бораца, које се увијек морају поштовати, јер су за ову државу дале своје синове.

Мајке страдалих су светиња и увијек их морамо поштовати, поручио је предсједник Борачке организације Миломир Савчић у Броду, гдје је посјетио Стану Стевић, мајку два погинула борца Војске Републике Српске. Стана је мајка која је родила деветоро дјеце а двојица синова, Здравко и Миле, дали су живот за Српску. Иако на својим плећима носи тежак крст судбине, достојанствена је.

„Деветеро дјеце- осам синова и једну ћерку отхранили смо мој муж и ја. Данас имам дестеро унучади и једно праунуче“, каже Стана.

У општинској Борачкој организацији Брод, истичу да се према свакој породици погинулог борца опходе с посебним поштовањем и бригом.

„Борачка организација је прије двије године помогла реновирање куће Стани Стевић, која је од општине и Министарства добила средства за куповину куће“, каже Зоран Видић, предсједник БОРС-а Брод.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић истакао је да су породице погинулих бораца, а посебно мајке страдалих светиња, коју морамо увијек поштовати и не смијемо никада заборавити.

У општинској Борачкој организацији Брод, истичу да су стамбено збринуте све продице погинулих броаца, као и друге приоритетне категорије проистекле из одбрамбено- отаџбинског рата.

Извор: РТРС 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here