Насловна Друштво Саслушан Вељовић: Расподјела станова била законита

Саслушан Вељовић: Расподјела станова била законита

0
ПОДИЈЕЛИ

Бивши шеф Управе полиције Веселин Вељовић саслушан је данас у Основном државном тужилаштву у Подгорици, у оквиру истраге о наводној незаконитој расподјели 18 синдикалних станова за коју се терете некадашњи шеф Синдиката Управе полиције Душан Вратница и још 24 синдикалаца.

Истичући да не очекује да се нађе међу оптуженима за незакониту расподјелу синдикалних станова, Вељовић је казао да је увјерен да је расподјела била законита и да је урађена на транспарентан начин.

Он је подсјетио да је и раније покушавано да се исконструишу афере у којој је требала да буде приказана злоупотреба од стране Управе полиције, али је на крају Специјално тужилаштво установило да је све урађено у складу са важећим законским прописима.

„И овом конкретном случају очекујем да ће надлежни тужилац утврдити да је испоштована процедура и да је све урађено у складу са позитивним законским прописима“, казао је Вељовић.

Не коменатуришући поједине изјаве окривљених у предмету сумњиве расподјеле станова да су морали да гласају због њега, казао да то апсолутно није тачно.

„Синдикат полиције и менаџмент УП је имао један партнерски однос сарадње и комуникације и ми смо итекако водили рачуна о нашим запосленима и водили бригу о њиховим материјалним, економским па и стембеним потребама“, појаснио је Вељовић.

Бранилац који заступа осумњичене полицајце Здравко Беговић казао је да је Вељовић пред тужиоцем испричао да су станове добили управо они полицијски службеници који су имали право на стан, будући да се налазе на важним послицијским мјестима, и да су дугогодишњи радници полиције.

Без коментара на оптужбе Шуковића

Вељовић није желио да коментарише оптужбе полицајца Предрага Шуковића, бившег шефа Одсјека за борбу против организованог криминала, истичући да очекује од надлежних да открију ко стоји иза овкавих измишљотина. Шуковић је преко медија надавно довео Вељовића и потпредсједника Владе Душка Марковића у вези са шверцом цигарета.

„Не желим да коментаришем те оптужбе. Очекујем од надлежних државних органа да изврше одређене активности и спроведу све потребне процедуре како би се извршиле провјере таквих навода. Исто тако очекујем да се утврди одговорност оних који су организовали, и стали иза једне такве измишљотине“, казао је он. Вељовић је истакао да мојковачки криминални клан никада није поменут ни у једном оперативном ни стратешком документу.

„Таква криминална организација не постоји, неко ће морати да докаже такве тврдње и неко ће морати за то да одговара“, поручио је Вељовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here