Насловна Друштво Шарићева фирма гради Коридор 10

Шарићева фирма гради Коридор 10

0
ПОДИЈЕЛИ

koridor-10-juzni-krakФирма „МАТ компани“, предузеће одбеглог Пљевљака Дарка Шарића оптуженог да је био на челу нарко-клана који је годинама кокаином снабдевао Западну Европу, добило је посао у Србији, односно део оперативе овог предузећа биће ангажован на радилишту аутопута Ниш – Димитровград, потврдили су „Блицу“ извори из ове фирме.

Саговорници нашег листа казали су да је у току пријава радника за овај посао, али да је одзив веома слаб због лоше финансијске понуде, тако да још није сигурно да ли ће фирма и ући у овај посао. Кажу да су дневнице ниске, а да радници нису задовољни ни условима боравка на терену.

Део механизације Шарићеве фирме ангажован је и на пословима реконструкције локалних путева у пљеваљској општини, а осим тога почели су и с превозом руде из Шупље стијене до Бара.

Радницима је део дугова исплаћен, а свим пословима руководи човек од поверења Радована Штрпца, власника фирме “Транс тим” који је купио привремено заплењену Шарићеву имовину у Пљевљима.

Радован Штрбац је бивши адвокат Дарка Шарића, који је 19. јула у Пљевљима основао предузеће “Транс тим” и након две неуспеле лицитације непосредном нагодбом преузео комплетну привремено заплењену имовину браће Шарић.

Укупна месечна закупнина је 55.700 евра, а његова фирма регистрована је за изградњу путева и аутопутева.

Имовина Шарића у Црној Гори заплењена је након подизања оптужнице против Шарићевог млађег брата Душка, којем се у Вишем суду у Бијелом Пољу суди за прање новца стеченог продајом кокаина. На оптуженичкој клупи је и бивши директор фирме “Мат компани” Јовица Лончар.

Њима двојици на терет је стављено да су од 2007. до 2010. године удружено, пу­тем бан­кар­ског и фи­нан­сиј­ског по­сло­ва­ња, опрали 21.353.879 евра. Првостепеном пресудом у мају прошле године Душко Шарић је био осуђен на осам, а Лончар на шест година затвора, али је Апелациони суд оборио пресуду и предмет вратио на ново суђење.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here