Насловна Друштво Шарићев сарадник у Црној Гори се предао полицији

Шарићев сарадник у Црној Гори се предао полицији

0
ПОДИЈЕЛИ

Дугогодишњи бегунац Бјелопољац Дејан Шекуларац (35), осумњичен да је члан нарко-клана Дарка Шарића, предао се црногорској полицији.

stop-policija

Шекуларац, који је дошао у зграду Центра безбедности Подгорица, данас ће бити спроведен код истражног судије Вишег суда који ће му одредити екстрадициони притвор, пишу црногорски медији.

Још 2011. године, за њим је Интерпол из Аргентине расписао потерницу јер га потражује ради служења затворске казне због покушаја кријумчарења дроге.

Шекуларац је званично у бекству од октобра 2010. године, само неколико дана пре него што је Црна Гора потписала споразум о изручењима са Србијом.

 Он је био ухапшен 5. фебруара 2010. године на основу Интерполове потернице Србије, заједно са Гораном Соковићем, под сумњом да су обојица као чланови Шарићевог нарко-клана учествовали у шверцу 2,7 тона кокаина из Уругваја.

 Сумња се да је Шекуларац био задужен за организовање и контролу превоза наркотика, а да је Соковић, заједно са Шарићем, један од главних вођа нарко картела који је развио јаке огранке у Црној Гори и Србији.

Међутим, само неколико дана касније Виши суд у Подгорици обојицу је пустио на слободу по налогу Врховног тужилаштва Црне Горе, јер је Специјални суд у Србији одбио да достави доказе против њих двојице.

Српски тужилац Миљко Радисављевић тада је изјавио да би достављање доказа у овој фази истраге тужилаштву Црне Горе против Соковића и Шекуларца могло озбиљно да угрози истрагу која се против Шарића води у Србији.

 Он је објаснио да захтев тужилаштва Црне Горе није одбијен, већ одложен и да је требало поступити по потерници, па тек онда виђети који су даљи видови сарадње.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here