Насловна Политика Шарићев сарадник: Правили смо милијарде, платили смо кампању Вучићу

Шарићев сарадник: Правили смо милијарде, платили смо кампању Вучићу

10
ПОДИЈЕЛИ

Сарадник Дарка Шарића, Анастазије Мартинчић, на чијој је јахти уругвајска полиција пронашла двије тоне Шарићевог кокаина, изјавио је да је Шарић финансирао изборну кампању садашњег премијера Србије Александра Вучића, те да је због те „услуге“ Вучићу и ослобођен.

Мартинчић је „Вијестима“ казао да је спреман да свједочи, али само као заштићени свједок, и навео да су шверцом кокаина зарађивали милијарде евра, „више од Кока-Коле“, те да су управо тим новцем финансирали кампању Вучића. Он је напоменуо да Србија више не може да брани Шарића и обећава му слободу. Мартинчић је ухапшен 2009. године у Урагвају, у акцији Балкански ратник и осуђен на 13 и по година.

За финансирање кампање – слобода

Мартинчић наводи да се „многа уста хране од шверца кокаина“, те да су на списку нарко-картела политичари, полицајци, судије, цариници, лучки радници, новинари.

Он тврди да је Шарић 7. новембра 2016. године требало да изађе из затвора, и да је његов излазак услуга јер је претходно он Вучићу платио изборну кампању.

„Вучић се срео са њим док је Шарић био у бјекству. Након тога се вратио у Србију и рекао да ће га ухапсити. Ко то може да каже ако се није договорио са неким?,“ упитао је Мартинчић, некадашњи службеник пулске лучке капетаније, сада на робији због шверца кокаина.

„Тада су испланирали на колико ће ко да буде осуђен. Сада су имали договор да он и Тошић 7. новембра буду пуштени да се бране са слободе јер су то платили, али послао сам писмо ДАЕ-и и америчким амбасадама у Србији, Словенији, Вучићу, Николићу… не могу они да буду са наногицом на слободи а били су у бјекству годинама,“ казао је Мартинчић.

Подсјетимо, пред Шарићево хапшење 2014. године Вучић је 12 дана прије његове предаје изјавио да ће он бити ухапшен.

Ово није први пут да се име Александра Вучића повезује са криминалним круговима. Станко Суботић, контраверзни бизнисмен осумњичен на шверц дувана, заједно је са премијером Црне Горе Милом Ђукановићем, помагао је такође долазак на власт Александра Вучића. За ово своје „дјело“ Суботић је „награђен“ ослобађајућом пресудом од стране Апелационог суда чим је Вучић постао премијер.

Шарић користио фалсификоване исправе

Дарко Шарић опет је оптужен и то овог пута за кривично дјело навођење на овјеравање неистинитог садржаја. У оптужници стоји да је радњу извршења тог кривичног дјела извршио за три документа.

Он је служећи се лажним документима од стране хрватског конзулата у БиХ добио пасош. Прилажући фалсификовану личну карту БиХ, извод из матичне књиге рођених и хрватско држављанство, добио је хрватску путну исправу. Шарић је сва претходно наведена документа имао и добио под лажним идентитетом користећи име Томислав Саватовић.

Како је утврђено Шарић је путовницу, коју је користио током бјекства, добио у хрватском конзулату у Тузли. То је откривено током акције хрватске полиције крајем 2011. и почетком 2012. шифрованог назива „Граница“.

10 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ovi su novo srbi iz Crne Gore mafijaši svjetskog kalibra , ka ovaj Šarić što je davao kokainski novac za pokret SiCG , vele da su neki ogradu napravili od tih para !
  I ne dirajte mi brata Vučića , to je kralj !

 2. 0
  0

  Nije važno što se kaže nego ko kaže. Da li iza ove kvazi istne stoji Soroš, odlazeci američki liberali ili kominterna. Koga god srpski narod izabere na vlast ne prodje mnogo kreće hajka na njega od ovih centara. Sjetimo se samo Sloba,Djindjica,Kostunice,sad Dodik pa Vućic, evo i Trampu montiraju afere, Putinu takobje i sve iz iste kuhinje.

 3. 0
  0

  Pričam vam ja svo vrijeme da jedino narko dileri imaju para. Šarić je pravio proslavu kada je zaradio drugu milijardu. A vi prozivate Đukanoviće koji imaju nekoliko firmi. Firme vrijede samo na papiru, ali daleko je to od bogatstva. Da ne pominjem da su te firme češće dužne nego što pozitivno posluju.
  Šarića su prvo podmetali Đukanoviću ali nije uspjelo. Mi pobjegosmo i uđosmo u Nato. Sada pokušavaju da ga podmetnu Vučiću, pazite da ne uspijete. Vučića bi bog pogledao da pobijedi onaj Jeremić na izborima. On nije dužan ništa Rusima, lako bi ih otkačio i ode i Srbija brzo u Nato. Izgleda da se sve vrti oko toga.

  • 0
   0

   Мафијашки картели, групе и појединци настају још од 50их и 60их година као део укупног поља стварања мрежа из политичких интереса промене идеолошког система СФРЈ. Неке од тих група и појединци су имали и мају двоструку заштиту и у иностранству и земљи, практично су правно недодирљиви. Њихова употреба и намена је вишеструка, основа јесте одржавање поља напона и хаоса који се и политички (зло)употребљава.

   Ђукаоновић је при првим вестима о Шарићу бранио истог и позивао се на информације из Велике Британије и енгелских служби и веза. Београд се позивао на ДЕА и америчке, али је онда настала позната ћутња. Шарић је у свему само врх брега који се види, а ко и како управља бреговима са свхом стварања и одржавања вишеструког хаоса је такође одговорено питање. Врхунски криминал и мафија су бар од после рата стални продукт који делом ужива високу политичку и логистичку заштиту служби за прикривене операције, једна мрежа која се политички даје вишеструко искористити.

 4. 0
  0

  Eto tako.I onda je Vučić,p.der,morao da pokriva Mila ,po nalogu mafije,i da izmišlja teror i državni udar u MNEgriji.
  Sve se slaže,kao kec na jedanaest.

 5. 0
  0

  Unistise nas ovi ovakvi. Do kad ce, niko ne zna. Za njih nema pravde, zakon ne postoji, jer je nasa vlast naklonjena ljudima sto se bave ovakvom poslovima.

 6. 0
  0

  nema sto je teze od napsti,ili kad ti se nesto podmece,jos plus dolaze zavidni ljudi.ali sada cemo mi da stanemo u odbrani ovih nasih jer ih napada Rvat,kao sto su ovi nasi branili i brane Mila ,a on cist ko suza,jedino je sreca sto i Rusi i Jenki imaju sve crno na bijelo,kad zna Seselj valjda znaju i oni.

  zna ponesto i Stevan Dojcinovic

  https://youtu.be/A1-dkiZjpdA?t=2

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here