Насловна Друштво Шарић наставио испитивање свjедока сарадника

Шарић наставио испитивање свjедока сарадника

0
ПОДИЈЕЛИ

Суђење Дарку Шарићу и осталим оптуженима за шверц кокаина из Латинске Америке у Западну Европу настављено је данас у Специјалном суду у Београду иза затворених врата, јер Шарић испитује трећег свjедока сарадника у том процесу.

saric

На претходном суђењу 20. марта Шарић је испитивао и суочавао се са свједоком сарадником Небојшом Јоксовићем, јуче је испитивао Драшка Вуковића а данас Радана Адамовића.

Ти свједоци ће због сарадње са тужилаштвом били ослобођени казне.

Суд је одлуку о искључењу јавности донио на предлог тужилаштва за организовани криминал, мада медији преносе незванично, шта се дешавало иза затворених врата.

Тако данас пишу да је Вуковић рекао да је шверц кокаина организовао Драган Дудић Фриц – убијен у Котору у мају 2010. године, а не Шарић.

Шарић такође наводно са Јоксовићем није ни причао о кокаину већ о неким личним сукобима и људима са оптужнице.

Испитивање и суочавање са свјеодцима који сарађују са тужилаштвом тражио је Шарић који тврди да су њихови наводи измишљени и лажни.

Искључење јавности се практикује увијек када пред судом исказе дају свједоци сарадници, а изузетак је био само Дејан Миленковић који је јавно свједочио у процесима за убиство премијера и за злочине „земунског клана„.

Шарић негира да је учествовао у шверцу кокаина и да су му оптужбе монтиране од стране бивше власти и врха полиције.

Осим Шарића, који се после вишегодишњег бјекства предао 18. марта прошле године, на оптуженичкој клупи је још девет оптужених, док је 14 и даље у бјекству и суди им се у одсуству.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here