Насловна Друштво Сарајево: Екстремисти упали у џамију

Сарајево: Екстремисти упали у џамију

0
ПОДИЈЕЛИ

У сарајевску џамију упала су тројица екстремиста током верске службе џума-намаза, рекао је за „Дневни аваз“ имам Мухамед Велић.

dzamija

Један од екстремиста, како пише „Дневни аваз“, повратник је са сиријског ратишта.

„Двојица су имала дуже косе и браде, науљене, а сва тројица су имала сурму на очима, онако као кад се иде у рат и борбу. Главни, који је командовао групицом, стао је први испред мене, скинуо јакну, а онда се указала црна дуга мајица са заставом Исламске државе“, навео је Велић.

Имам је објаснио да га је један од екстремиста прекинуо током службе повицима „Лажеш!“.

Велић је оценио да је овај инцидент невиђена увреда и преседан на који је морао да реагује.

„Не можеш овде и сада тако да говориш! Ово је џума и хутба и треба да поштујеш њену светост! Ако нећеш и ако ти се ово не свиђа, изађи напоље! Али, овде неред нећеш правити! Је ли ти јасно?“, рекао је Велић екстремистима.

Тада су људи у џамији скочили према њима, љути и испровоцирани викали су: Напоље, бандо! Напоље излазите, криминалци! Пола је џамије скочило према њима да се обрачуна.

У МУП-у Кантона Сарајево кажу није пријављено никакво уношење било каквих застава у џамију.

„Добили смо позив грађана да је током хутбе непозната особа имаму рекла ‘Лажеш’, након чега је, како нам је речено, напустила џамију, а за њом су изашле још две особе. Када смо дошли у џамију, наведене особе нисмо затекли, а ако их пронађемо, против њих ће бити поднете пријаве за нарушавање јавног реда и мира“, речено је „Дневном авазу“ у полицији.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here