Насловна Политика Сарадња Треће Србије и руског Изборског клуба

Сарадња Треће Србије и руског Изборског клуба

0
ПОДИЈЕЛИ

У странци као што је Трећа Србија, коју чини група младих ентузијаста, видимо кључну будућност српске идеологије и алернативу у виду нових политичких снага у Европи. Формирање Треће Србије је знак да је Европа спремна за те нове снаге и да ће активности Треће Србије допринети да Србија постане кључна тачка сарадње између истока и запада – закључак је учесника конференције Треће Србије и Изборског клуба из Москве која је одржана јуче у Медија центру у Београду.

treca srbija

На конференцији „Представљање Изборског клуба и сарадње Србије и Русије“ говорили су А.А. Проханов, В.В. Аверјанов и Епископ Г.Г. Августин у име Изборског клуба, затим Мирослав Паровић, председник Треће Србије и Владимир Зотов.

Мирослав Паровић је изразио задовољство што је Трећа Србија домаћин једном покрету као што је Изборски клуб.

„Изборски клуб је формиран од различитих људи са различитим идејама али са једним заједничким циљем на коме се заснива руско друштво – љубав према отаџбини. Ово може да буде наук нама у Србији како би требало да функционише друштво помирења јер је чињеница да живимо у подељеном друштву, да нас обележава трагична подвојеност, недостатак дијалога, консензуса и међусобне сарадње“ рекао је Паровић.

„Украјинска криза је важна јер је означила почетак стварања нових политичких снага и генерација на европској политичкој сцени које су спремне да се супротствае оштром утицају запада. Данас је Србија место где се осликава промена европске парадигме и најбољи је показатељ тих геополитичких сукоба. Зато морамо максимално искористити позицију Србије као политичког коридора који ће повезивати исток и запад, преко кога ће ићи гасовод од Босфора до средње Европе“, закључио је Паровић на конференцији.

Владимир Зотов је напоменуо да је Изборски клуб, као скуп од 20 конзервативних интелектиуалаца који представљају алтернативу либералној парадигми, веома значајан за Србију јер „живимо у времену у коме се цео свет нашао у дубокој геополитичкој и идеолошкој кризи и суочени смо са тиме да либерална идеологија није дала добре резултате“.

Председник Изборског клуба А.А. Проханов рекао је да Изборски клуб враћа вредности које су изгубљене и да „испод асфалта окупације НАТО-а поново се рађа свет Русије“.

„Русија не дозвољава НАТО-у да Крим претвори у своју државу што је произвело сукоб који се проширио на цео свет. Ми из Изборског клуба смо окупили патриоте, интелектуалце, технократе, духовнике, сликаре, песнике, војнике и многе друге како бисмо одоворили на овај изазов очувања руске територије. Уз помоћ свих тих људи ми стварамо вредности и норме које подржавају и учвршћују руску државност“, рекао је Проханов.

Излагање на конференцији наставио је Епископ Августин који је истакао да долазак у Србију представља за њих долазак у завичај јер смо „исти народ, иста вера која нас повезује“.

„Испуњава ме велика срећа и потрешен сам чињеницом што сам данас на тлу где су се наши преци заједнички борили за своју земљу. Остварила се моја жеља да удишем ваздух који су удисали Свети Сава, Николај Велимировић и Патријарх Павле. Као што се Крим вратио у своју луку, као што су се грађани Крима вратили у своју отаџбину тако и наш долазак овде представља враћање ка стабилним и чврстим односима српског и руског народа“, рекао је Епископ Августин.

В.В. Аверјанов је нагласио да би Србија могла да постане тачка самосталне државности и кључна снага која ће се борити против онога што нам намеће запад. „Формирање Треће Србије је знак да је дошло време за нове политичке снаге у Европи преко кога ће ићи најбитнији токови светске политике. Ми желимо тој новој политичкој снази велики успех“, нагласио је Аверјанов.

На крају конференције Мирослав Паровић је искористио прилику да се у име Треће Србије захвали делегацији Изборског клуба односно целом руском народу на томе што се у најтежим тренуцима за српски народ показало да прича о братском народу није само слово на папиру већ доказ међусобног поверења и пријатељства које ће заувек трајати.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here