Насловна Политика Сарадња Болнице и Филозофског факултета

Сарадња Болнице и Филозофског факултета

0

Zgrada-Filozofskog-fakulteta-u-Niksicu

Одсјек за психијатријске болести никшићке Опште болнице од јануара наредне године добиће статус одјељења и биће први из те области са таквим статусом у Црној Гори.

Директор Опште Болнице у Никшићу Илија Ашанин подсјетио је да је психијатрија до сада радила у оквиру Интерног одјељења и казао да најављена трансформација довољно говори да се ради о квалитетном колективу са високостручним кадром.

,,Одјељење за психијатрију од 2008.године једним дијелом је наставна, а у потпуности практична база за студенте Одсјека за психологију Филозофског факултета, а сарадња са том образовном установом убудуће ће бити још значајнија“, рекао је Ашанин.

Сарадња између Опште болнице и Филозофског факултета овјерена је и уговором који су данас потписали њихови челници, Ашанин и Благоје Церовић.

Говорећи о повезаности тих установа Церовић је казао да се на Факултету реализује значајан број научних дисциплина везаних за медицину, попут Студијског програма за психологију или неких са предшколског васпитања.

,,За велики број научних пројеката неопходна је сарадња са стручњацима из области медицине, највише из психологије, али и из области инклузивног образовања“, казао је Церовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here