Насловна Мозаик Сале Ђорђевић има „кеца у рукаву“ за Европско првенство!

Сале Ђорђевић има „кеца у рукаву“ за Европско првенство!

0
ПОДИЈЕЛИ

Пласманом у финале Мундобаскета у Шпанији, Александар Ђорђевић је оживео српску кошарку и вратио култ репрезентације. Следећег лета Ђорђевића и његове Орлове очекује учешће на Европском првенству, а на том такмичењу се очекује још јача репрезентација него у Шпанији.

djordjevic

Иако је на Мундобаскету поставио темеље и формирао окосницу екипе, Ђорђевић ће бити принуђен да прави неке измене с обзиром да се од репрезентације опростио капитен Ненад Крстић. За очекивати је да се појаве нека нова имена на ширем списку селектора, а једно од њих би могао да буде Никола Радичевић из Севиље.

Млади плејмејкер (20) игра одлично ове сезоне у најјачој европској лиги, а поготово од када је на клупу Кахасола дошао нови тренер Луис Касимиро. Његове добре партије нису прошле неопажено, а селектор Ђорђевић истиче да их пажљиво прати.
„Радичевић зна да је на правом путу и да се добро развија у Севиљи. За мене је сваки српски кошаркаш подједнако вредан и представља велики капитал. Још ако напредује у јаком такмичењу као што је АЦБ лига, онда је то за нас посебно вредно. Мени се шпанска лига много свиђа и мислим да је идеално такмичење за младог играча да напредује и развија се како треба. Сви љубитељи кошарке преферирају брз начин игре који се негује у Шпанији. Имамо људе у савезу који пажљиво прате развој Радичевићеве каријере јер бринемо о нашим талентима по Европи“, рекао је за шпанске медије Александар Ђорђевић.

Радићевић је из Партизана у лето 2012. отишао у Севиљу као 18-годишњак. После периода адаптације, ове сезоне је заблистао, пружао добре партије против Барселоне и Реала и један је од најбољих кошаркаша Севиље. Млади Чачанин истиче да зна каква га конкуренција чека у репрезентацији.
„Конкуренција на позицији плејмејкера у српској репрезентацији је веома јака. Довољно је рећи да је стартни плејмејкер Милош Теодосић“, кратко је поручио Радичевић.

На претходном Мундобаскету, Теодосићеве алетернативе су били Стефан Јовић и Стефан Марковић, следећег лета би на списку требало да буде и Недовић који такође може да игра на позицији „кеца“, а ту је и Миљеновић из Меге. Радичевића очекује жестока конкуренција, али ако настави са досадашњим партијама, могао би да буде тајно оружје Салета Ђорђевића на највећој смотри европске кошарке.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here