Насловна Политика Саид Куаши тајно сахрањен

Саид Куаши тајно сахрањен

0
ПОДИЈЕЛИ

Саид Куаши, један од двојице браће џихадиста одговорних за напад на сатирични недељник „Шарли Ебдо“ и убијених у акцији полиције, већ је сахрањен у тајности.

France Newspaper Attack

 Саид је сахрањен у петак у граду Ремсу на истоку Француске, где је живео око две године, рекао је добро обавештени извор.

Сахрана је обављена уз јако присуство полиције, у присуству неколицине чланова породице, навео је исти извор.

Његов гроб је необележен, а име гробља није откривено.

Његов брат Шериф требало би да буде сахрањен ускоро у париском предграђу Женвилије.

Градоначелник Ремса Арно Робине изјавио је да је био законски приморан да прихвати сахрану, али да се у први мах противио да нападач буде сахрањен у његовом граду.

Робине је имао бојазан да би Куашијев гроб „могао да постане светилиште за људе који би се окупљали около и место ходочашћа за фанатике“.

Саидова жена одлучила је да не присуствује сахрани, како би се задржала тајност догађаја, рекао је њен адвокат Антоан Фласакије.

„Она је сад одахнула да је њен супруг сахрањен у дискрецији и са достојанством“, додао је адвокат.

Ситуација у Француској је напета, пошто је 20 људи, укључујући три нападача, убијено прошле седмице.

У нападима на сатирични недељник „Шарли Ебдо“, једну полицајку у близини Париза и јеврејску продавницу у Француској, током три дана, убијено је 17 људи.

У терористичком нападу на „Шарли Ебдо“, двојица наоружаних исламиста, браћа Шериф (32) и Саид (34) Куаши, убила су 12 људи, укључујући неке од најпознатијих карикатуриста у Француској, док је 11 људи рањено.

Сатирични недељник у више наврата је објављивао карикатуре пророка Мухамед током година, и у свом најновијем броју, штампаном након напада, на насловној страни приказан је пророк Мухамед како држи знак „Ја сам Шарли“ (Је суи Цхарлие) испод наслова „Све је опроштено“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here