Насловна Политика Шахмановић: У Чеченији утврдили ново пријатељство од којег ће користи имати сви...

Шахмановић: У Чеченији утврдили ново пријатељство од којег ће користи имати сви грађани Плава

0
ПОДИЈЕЛИ
Предсједник општине Плав Орхан Шахмановић, предсједник Парламента Републике Чеченије Могомед Хоџаxмедович и Секретар за општу управу и друштвене дјелатности општине Плав Мирза Медуњанин

Бошњачки народ има много пријатеља на разним меридијанима које до сада није контактирао и чију помоћ до сада није тражио. Управо смо успјели да у Руској Федерацији, Републици Чеченији у нашој браћи по вјери утврдимо ново пријатељство од којег ће корист имати сви грађани Плава и сви припадници исламске вјероисповијести у Црној Гори, саопштио је предсједник општине Плав Орхан Шахмановић.

„Посебно желимо да се захвалимо предсједнику Републике Чеченије Рамзану Ахматовићу Кадирову на позиву и срдачном братском дочеку који нам је приређен у овој земљи. У разговору који смо водили са предсједником Скупштине Републике Чеченије Магомедом Даутовим, министром спољњих послова Џамбулатом Умаровим упознали смо их са проблемима са којима је суочена наша национална и вјерска заједница.

Наши пријатељи и домаћини су нам пренијели своја искуства везана за рјешавање проблема са којима се сусрећу муслимани и грађењем добрих односа са православним грађанима који нијесу на штету ником.

Њихова успјешна борба против тероризма је доказ да јединство народа може допринијети не само заштити националних и вјерских вриједности, него и плодотворно убрзати развој земље. Заједнички смо констатовали да не постоји исламски тероризам, нити се тероризам може приписати било којој конфесији, постоје само терористи а префикс „исламски “ смисљен је у Евро-Америчким центрима како би се обрачунали са свим припадницима исламске вјероисповијести,“ нагласио је Шахмановић.

Он је изразио задовољство што је у току њиховог сусрета са градоначелником Грозног Муслимом Хуцијевим прихваћена њихова иницијатива о братимљењу Општине Плав са пријестоницом Руске Чеченске Републике.

„Од изузетног значаја је састанак у Привредној комори Чеченске Републике са заинтересованим инвеститорима који су исказали спремност да посјете нашу Општину и да инвестирају у пројекте које смо им презентовали,“ истакао је Шахмановић и напоменуо:

„Имајући у виду прљаву медијску кампању која је пратила нашу посјету Републици Чеченији и злураде политикантске конструкције, дужан сам се посебно захвалити лидерима Демократског фронта Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу који су на моју иницијативу употребили своја лична познанства са пријатељима из Руске Федерације и помогли ми да остварим контакте и познанства са руководством Републике Чеченије.

Нарочито нам је за ову посјету драгоцјена била подршка господина Љубомира Радиновића, предсједника удружења Руско-Српско-Црногорског пријатељства.

Убијеђен сам да ће се јавност у Црној Гори веома брзо кроз узвратну посјету делегације Републике Чеченије Општини Плав увјерити у конкретност наших договора од чега ће користи имати сви грађани Општине Плав,“ нагласио је на крају саопштења предсједник плавске општине г. Орхан Шагмановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here