Насловна Политика Сага о ”Анексу”: СДП не да аеродроме, близу договор о ”Краљичиној плажи”

Сага о ”Анексу”: СДП не да аеродроме, близу договор о ”Краљичиној плажи”

1
ПОДИЈЕЛИ

Договор о анексу коалиционог споразума је у завршној фази те је реално очекивати да ускоро буде и потписан, изјавио је за портал Аналитика посланик СДП Дамир Шеховић.

milo-ranko1Кључни дио споразума који се односи на владавину права и обавезе Црне Горе које произилазе из поглавља 23 и 24 одавно је договорен, као и највећи дио економског споразума, тако да је као такав био спреман за потписивање још у новембру. На захтјев ДПС су отворена и друга питања, о којима се разговори приводе крају”, казао је Шеховић.

У области саобраћаја, како је рекао, постоји висок ниво сагласности о стратешким приоритетима, па и статусу једног од најбољих јавних предузећа у Црној Гори Аеродромима Црне Горе.

Сложили смо се да не постоје рационални разлози за његову приватизацију, али да треба анализирати друге моделе, који би могли побољшати његове економске перфомансе, али и саобраћајну доступност Црне Горе, која је за туристичку дестинацију попут наше посебно важна. О Краљичиној плажи постоји пуна сагласност да тај простор треба валоризовати на најбољи могући начин. Међутим, евидентно је да је у досадашњем поступку направљено неколико пропуста који су у супротности са нашим правним системом, а на које је СДП током недавних разговора указала, тако да је рјешење или да се покушају исправити те грешке или да се поступак врати на почетак”, рекао је Шеховић.

Он сматра да Црна Гора мора мијењати модел раста, односно да мора и дефинитивно раскрстити са либертаријанском развојном филозофијом.

”Нови модел раста се не смије заснивати искључиво на туризму и страним инвестицијама, нити на распродаји националних ресурса, већ на снажнијем и диверзификованијем реалном сектору који неће бити подложан спољним шоковима. Јер, тамо гдје је све на продају, на крају на продају дође и сама држава, посебно ако је мала” рекао је Шеховић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here