Насловна Политика Садиковић: Не дамо да нам отму ћирилични дио логоа Демоса

Садиковић: Не дамо да нам отму ћирилични дио логоа Демоса

9
ПОДИЈЕЛИ

Отцијепљено крило Нове српске демократије неприродно пришивено а сада и дефинитвно отпало од тијела наше грађанске партије не престаје да сипа перје по црногорској политичкој сцени. Сада већ и отвореним притисцима на државне органе, дајући им упутства како да одлуче, све то како би прикрили суштину завјереничког покушаја отимања странке од њеног чланства и њених легитимно и статутарно изабраних органа – саопштила је Сеада Садиковић, чланица Предсједништва ДЕМОС-а.

Она истиче да тако неће моћи, те а овај дио ДЕМОС-а неће дозволити да им се „отме ћирилични дио логоа“.

„Не дамо. Не дозвољавамо да нам било ко узме ни онај ћирилични дио нашег лога, мада бисмо могли да разумијемо идеолошку повезаност и те отимачине замаскиране звуком мојковачких виолина“, казала је она, додајући да јој је жао људи који су, „изманипулисани и увучени у августвоски сценарио свађа и цијепања странке, дошли у Мојковац и који су са завјереницима потпомогнутим тастер-кадровима из редова пријатеља, рођака и кумова одиграли улоге статиста у формирању нове странке која се лажно представља туђим именом“.

Она поручује грађанима, пријатељима Демоса и Црне Горе да они не могу спријечити да им отму два посланичка мандата за која, како каже, није тешко претпоставити гдје ће га оно расперушано крило с почетка овог обраћања однијети.

То је цијена коју морамо платити због наше заблуде да дио већ потврђених националиста може истински да прихвати грађанске вриједности, идеје и манире, ма колико се крили. Треба ли уопште и наново појашњавати оно што види сва Црна Гора (ваљда се зато на мојковачком скупу није појавио баш нико из црногорске опозиције што нам даје извјесну наду за будућност) да је елементарно јасно да су пучисти побјегли од јединог статутарног пута – демократске расправе на сједници Главног одбора и Предсједниства, који на бази већине опредјељује даље токове и рад тијела у странци„, казала је Садиковић.

Додатно оцјењује да „они нису тражили регуларну скупштину ДЕМОС-а, већ су радили, и настављају да раде, на пројекту дискредитовања наше странке зарад остваривања планова амбициозног демагога, сигурно у своје, али и ко зна у чије све име“.

Како је нагласила, ријеч је о истој матрици подјела коју већ три деценије користи владајућа гарнитура.

„То је истина о ‘расколу’ у Демосу, од чијег је отпалог дијела сада настала и нова странка, и било би добро да је својом законитом одлуком у што скоријем року и ‘опечате’ надлежни државни органи„, закључује Садиковић.

ПОДИЈЕЛИ

9 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ukupno vas ima petoro i čega ste vi dio jasno ste pokazali prethodnog mjeseca. Gdjo Sadiković, većeg nacionaliste i neistinitijeg i vulgarnijeg šoviniste od vas Crna Gora odavno nije srela. Prvo ste lično vi tražili novac, pa kad niste dobili, započeli ste rat. Čista je demagogija i apsolutno je surovo i podlo da vi govorite o ćirilici i zaštiti bilo čega. Vratite se kimentarisanju na portalu Vijesti i vrijedjanju na nascionlanoj osnovi svega pravoslavnog, u tome ste neprikosnoveni.

  • 0
   0

   Žena je bošnjački šovinista, otvoreno pokazuje mržnju i napada i Novu srpsku demokratiju koja veze nema sa ovim. Ali pominjanjem NSD hoće da izazove reakciju gradjanista i srbomrzaca, kakav je i Lekić, da se ne lažemo

 2. 0
  0

  Gospođa Sadikovic, pokrivena plastom „građanskog“ za potrebe Miodraga Lekica. Gospođa koja je zeljela DEMOS samo zbog novca i to javno saopstila bez trunke stida. Idi peci ajvar, gospođo, neki ti ova demagogija Miodraga Lekića! Ti si ta koja je trazila protjerivanje Srba iz DEMOSa, jer po tvom ukusu nisi dovoljno građani. Bolje ti ide to spremanje ajvara od bavljenja politikom, pa se toga posla prihvati.

 3. 0
  0

  Valjalo vam je to nasiveno krilo NSD kad ste uzaludno pokušali da pocijepate tu stranku. Lekić klasični destruktivac i djilkos koji izigrava gospodina.

 4. 0
  0

  Bravo.
  Rekli ste im kako jeste.
  Danilovic je projekat Dps i Anb, moguće podržan i od Bebe Popovica i drugih , čiji je prvi cilj bio otimanje Demosa- očigledno da nije uspio, a čiji je glavni cilj da u srpskom nacionalnom korpusu svojom novom partijom ( “ Udruženje gorana“ 😀) zamijeni DF.
  Vjerujem da Mandic i ekipa dobro to znaju i da su naredni..

 5. 0
  0

  Gospođo Sadiković, Crna Gora neće opstati na antisrpskoj priči, ni na gruboj, ni na finoj, građanističkoj, koju vi tako „neprimjetno“ podmećete!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here