Насловна Политика САД шаље 300 војника у Украјину

САД шаље 300 војника у Украјину

0
ПОДИЈЕЛИ

САД планира да пошаље у Украјину најмање 300 војника у оквиру сарадње са украјинском армијом, каже се у документу објављеном на сајту америчких државних набавки САД.

depesa za slanje sad vojnika u ukr

Амерички војни персонал ће се налазити у „Међународном центру за подршку миру и безбедности, на Јаворовском полигону у Лавовској области у оквиру здружене војне мисије. Према документу, она је планирана за период од 5. марта до 31. октобра 2015. године — укупно 8 месеци“.

Особље ће стизати на међународни аеродром Лавова и упућиваће се у Међународни центар. Планирано време — март, август и октобар. Њих по 300 ће се сваки пут пребацивати специјалним аутобусима. Планирани период ротације — мај и јул.

Америчка Влада објавила је конкурс за обезбеђење транспорта свог војног персонала у Украјини у оквиру припрема украјинске војске, наведено је на истом сајту.

„Подизвођач треба да обезбеди сву опрему, саобраћајна средства и персонал неопходан за осигурање транспорта у складу са условима уговора“, наведено је у тексту тендера.

Истиче се да ће се транспорт америчког војног персонала обављати из аеродрома у Лавову до Међународног центра за осигурање мира и безбедности на Јаворовском полигону у Лавовској области, где су се раније већ одржавали заједнички војни маневри украјинских и страних јединица.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here