Насловна Друштво САД: Росњефт преговара с венецуеланском нафтном компанијом

САД: Росњефт преговара с венецуеланском нафтном компанијом

0
ПОДИЈЕЛИ

Нафтне компаније Росњефт и ПДВСА преговарају о размјени дионица, а трансакција обухвата нафтна поља и уговор о снабдијевању горивом.

САД прати развој ситуације у вези с наводима да руска нафтна компанија Росњефт и венецуеланска државна нафтна компанија ПДВСА преговарају о размјени дионица у огранку ПДВСА у САД-у Цитго за дионице у пројектима венецуеланске компаније, изјавио је представник Бијеле куће.

„Добро нам је познат став Росњефта у вези с Цитгом. Пратимо то на одговарајући начин“, рекао је он новинарима у Вашингтоу, преноси агенција Тасс.

Росњефт и ПДВСА преговарају о размјени дионица у рафинерији ПДВСА на територији САД-а за дионице на нафтним пољима и уговор о снабдијевању горивом, наводи агенција, позивајући се на неименоване изворе Реутерса.

Нове америчке санкције

У петак је Бијела кућа саопштила да је амерички предсједник Доналд Трумп потписао извршну уредбу којом забрањује трговину одређеним обвезницама венецуеланског јавног сектора, како би извршио притисак на Владу предсједника Ницоласа Мадура да обустави „тиранију“.

Трумповом уредбом забрањује се трговина новим обвезницама и акцијама које је издала венецуеланска Влада и њена државна нафтна компанија ПДВСА, пренијела је британска агенција.

Међутим, Бијела кућа напомиње да ова уредба дозвољава да америчко Министарство финансија издаје лиценце за друге трговинске и хуманитарне трансакције, укључујући финансирање трговине, извоза и увоза нафте и трансакција искључиво с огранком ПДВСА у САД-у, под називом Цитго.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here