Насловна Друштво САД не желе промену споразума о демаркацији самопроглашеног Косова са Црном Гором

САД не желе промену споразума о демаркацији самопроглашеног Косова са Црном Гором

2
ПОДИЈЕЛИ

Сједињене Америчке Државе не подржавају ни једну другу верзију демаркације са Црном Гором осим оне потписане 2015. године, пише приштински дневник Зери а преноси РТС.

Реакција амбасаде САД уследила је пошто је такозвани косовски* премијер а бивши командант терористичке ОВК и ратни злочинац Рамуш Харадинај распустио комисију за демаркацију с Црном Гором.

Позивајући се на званичнике америчке амбасаде у Приштини, Зери пише да Вашингтон подржава споразум о демаркацији са Црном Гором из 2015. године.

„САД не подржавају ни једну другу верзију демаркације са Црном Гором осим оне постигнуте и потписане 2015. године. Због тога, званичници америчке амбасаде прате одлуку премијера Рамуша Харадинаја, који је првог радног дана распустио комисију за демаркацију“, наводи Зери, позивајући се на амбасаду САД у Приштини.

Рамуш Харадинај је, по ступању на место такозваног шефа владе, распустио комисију за демаркацију границе са Црном Гором и поставио Шпејтима Булићија на место шефа будућег тима који ће се бавити тим проблемом, јављају медији у Приштини а преноси РТС.

Одговарајући на новинарско питање око овог става САД; Харадинај је новинарима у Приштини рекао да „нема коментар“, као и да „због неразумевања енглеског језика они (новинари) нису разумели наводе дипломата САД.

*јужна српска покрајина привремено окупирана, пимједба Портала ИН4С

 

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ni manje ni vise nego 6 BANDIJEAR ON DRZI IZA SEBE; pa ti vidji koji je ovo stih.
  Jednom prilikom Bogdan Popovic je rekao za Jakobince
  Da su divlji smetenjaci kad nijesu pametni banditi,bas se to na voe moze primjeniti.
  DIVLJI SMETENJACI!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here