Насловна Друштво САД: Извршено погубљење ињекцијом

САД: Извршено погубљење ињекцијом

0
ПОДИЈЕЛИ

Власти америчке савезне државе Мисури погубиле су синоћ смртоносном ињекцијом једног осуђеника на смрт у затвору. То је прво погубљење у САД после одлуке Врховног суда о легалности употребе смртоносне ињекције за примену смртну казне.

pogubljenje

Осуђеник Дејвид Зинк је преминуо од смртноносне ињекције, изјавио је портпарол затвора у Мисурију Мајк О’ Конел. Зинк је осуђен на смрт због силовања и убиства једне девојке 2001. године. То је прво погубљење од када је Врховни суд САД крајем јуна одобрио спорни начин погубљења, смртноносну ињекцију, чиме су потврђене легалност и уставност смртне казне у САД.

Зинк је 18. затвореник који је од ове године погубљен у САД, а сутра је предвиђена смртна казна једном осуђенику у Тексасу, америчкој савезној држави у којој се највише примењује капитална казна. У смртоносној ињекцији морају да се налазе три састојка – анестетик, парализатор мишића и суспстанца која зауставља рад срца. Противници смртне казне тврде да ће осуђеник, ако нема довољно анестетика, бити изложен великом мучењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here