Насловна Политика САД и ЕУ највјероватније неће уводити нове санкције Русији

САД и ЕУ највјероватније неће уводити нове санкције Русији

0
ПОДИЈЕЛИ

Сједињене Америчке Државе САД и Европска унија ЕУ највјероватније неће проширивати економске санкције против Русије ако се примирје на истоку Украјине одржи, саопштиле су данас западне дипломате.

MOSKVA

Упркос томе што упорно понављају да нове санкције САД или ЕУ против Русије, као и америчка помоћ у оружју Украјини остају на столу, ни Европа ни САД не журе да то остваре ако се крхко примирје одржи, додале су дипломате.

То заправо значи да ће Вашингтон и његови европски партнери прећи преко догађаја у стратешком граду Дебаљцеву, гдје су проруске снаге поразиле украјинску војску неколико дана пошто је примирје требало да почне, 15. фебруара.

Амерички државни секретар Џон Кери наговијестио је у четвртак да ће за увођење нових економских санкција бити потребан догађај као што би био нови напад проруских снага на луку Маријупољ, пренио је Ројтерс.

Неименовани западни дипломата рекао је и да тренутно, када нема цивилних жртава и када је у току повлачење тешког наоружања, не види која би била сврха увођења санкција.

Други западни дипломата, међутим, каже да Русија мора да плати цијену за пад Дебаљцева, али додаје да би, уколико се мир одржи, најјачи одговор могао да буде продужење већ постојећих санкција до краја године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here