Насловна Насловна САД: ЦГ је темпирана бомба која би НАТО могла увести у рат...

САД: ЦГ је темпирана бомба која би НАТО могла увести у рат са Русијом

12
ПОДИЈЕЛИ

 Црна Гора је темпирана бомба која би НАТО могла увести у рат са Русијом, објављено је на сајту Рон Пол Института за мир и просперитет (Ron Paul Institute for Peace and Prosperity). У чланку „Непотребност НАТО-а: Да ли стварно треба да бранимо Црну Гору“ аутор текста анализира ситуацију из угла највеће НАТО чланице САД-а наглашавајући да би Црна Гора могла да буде плодно тло за Трећи свјетски рат, тако што ће својом нестабилном политиком да увуче у сукоб Русију и Америку јер би она, према правилима НАТО-а морала да је брани. Стога, препоручује државама-чланицама да приме ЦГ у НАТО али тек ако САД не буде дио ње.

„Последњи кандидат за улазак у НАТО алијансу, Црна Гора наглашава апсурдност архаичне реликвије Хладног рата али и опасност коју представља САД-у,“ стоји у почетку чланка.

„Да, Црна Гора је права држава, тако-нешто: има преко 600.000 становника, 5000 квадратних миља, војску са мање од 2000 војника и морнара. Током средњег вијека била је подијељна на ратничка племена која су се ујединила једино да би опријели Отоманском царству: границе онога што ће касније постати књажевина биле су несигурне, као и границе свих других сусједних балканских земаља чија нестабилност и склоност ка сукобима дала фразу „балканизација“ као синоним за нестабилност.

Некада бастион древног српског национализма – државу су бомбардовале САД током рата на Косову – Црна Гора је прошла демографску трансформацију и сада је држава која је једнако подијељена између Срба и других народа: државна политика такође је поларизована, са про-српско про-руским опозицијоним партијама и про-ЕУ про-НАТО партијама, иако ови последњи имају тренутно слабу котролу над владом.

Референдум који је одвојио Црну Гору од Србије – доминантне југословенске републике је био успјешан, али тек након дуготрајне кампање од стране медија које контролише држава – који се налазе већ у рукама про-НАТО-вих снагаи државног удара 1997. године који је спровео Мило Ђукановић, тренутни премијер.“

milo

Ђукановић је познат под именом Господин 10%

„Њу Јорк Тајмс (New York Times) описује предсједника Ђукановића као ноторно непоштеног, познатог и под именом ‘Господин 10%’, што је алузија на његову корупционашку репутацију,“ наводи се у овом чланку. „У изборима на којима је Ђукановић замијенио свој бившег пријатеља Момира Булатовића – обојица су претходно били чланови Комунистичке партије, која нема историју отпадништва – будуће банде Ђукановићевих присталица напали су опозицију, појавило се 40.000 сумњивих гласача, гласачи који су регистровани на неколико бирачких мјеста, и друге ‘нерегуларности’.

У изборној ноћи, док су Ђукановићеве снаге прослављале побједу пуцајући из калашњикова у ваздух, службе обезбјеђења и тајна полиција помјерили су се ка опозиционим штабовима и блокирали их, наводи репортер цитат из свог ранијег извјештаја.

„Ово је ‘демократија’ у Црној Гори. И од тада све је горе,“ нагласио је он.

Њу Јорк Тајмс: Оптужбе о државном удару „мутне“

„Референдум је 2006. године прешао захтијеваних 55 процената са само неколико хиљада гласова, и Ђукановић је успио да задржи своју функцију милом или силом све до сада. Последњи избори завршени су неубједиљиво, владајућа партији је фалила већина да би могла да формира владу. Ђукановић и његов ДПС, који је кампању водио као НАТО-в шампион, представљајући изборе као референдум о два главна питања, подијелили су земљу по етничкој и идеолошкој равни: ради се о његовом предлогу да се Црна Гора придружи НАТО-у и ЕУ.

Кампања је била прилика да ДПС оптужи Русију да планира да покраде изборе у име руских „агената“ и измишљена је компликована завјера у којој је наводно учествовао и агент руске службе безбједности који је планирао да заузме зграду Скупштине, убије Ђукановића и његове партнере, и успостави про-руски режим. Не постоје никакви докази којима би се подупрла ове оптужбе, а које је Њу Јорк Тајмс назвао „мутним“.

cg-teroristi-policija-01

Укратко, ово је нешто мало драматичнија верзија истих оптужби које је сипала Хилари Клинтон против Доналда Трампа током своје предсједничке кампање (у Њемачкој такође, постоји верзија Руси-ће-покрасти-изборне-резултате коју су подметнули америчка обавјештајна служба и предсједнички кандидат Зелене партије Џил Штајн).

Црна Гора је врело етно-националних тензија који би могли да експлодирају у грађански рат – или прекогранични сукоб са било ким од њених сусједа. НАТО споразум подразумијева да све потписнице пруже помоћ једној од држава-чланица које су умијешане у гранични сукоб са Косовом, Хрватском и Босном. Штавише, тај је сукоб оптерећен све-албанским националистичким покретом који сматра да је јужна Црна Гора дио „Велике Албаније“, а да не помињемо све-словенски националистички покрет који жели да се поново уједини са Србијом и гледа у Русију као у звијезду водиљу,“ наводи се у чланку.

Црна Гора би могла поставити темеље Трећем свјетском рату

„Другим ријечима: ова држава је темпирана бомба која само чека окидач. Њено чланство у НАТО би захтијевало да САД интервенише у случају да неко од ових сукоба пређу у насиље. Подијељена на про-руске и анти-руске фракције Црна Гора представља савршен стожер за већи конфликт имеђу САД/НАТО са једне стране и Владимира Путина са друге.

Да ли стварно желимо да поставимо темеље Трећем свјетском рату са нуклеарно-наоружаном Русијом само да бисмо прикључили црногорску кобајаги „војску“ НАТО-у?

У здраворазумском свијету, одговор би био: „Наравно да не“. Али, ми живимо у свијету који су створиле наше политичке класе, свијету који је одређен политиком „свјетског поретка“ чије су границе банкротираног царства гурнуте све докле њихова охолост може да допре.

Стварност је оваква: ми плаћамо милијарде долара да бисмо платили трошкове НАТО-а, док су наши беспомоћни савезници одбили да плате њигхов дио и умјесто тога своје богатство користе за субвенционирање дарежљиве социјалне државе – док истовремено у своје државе примају стотине хиљада избјеглица из порушених градова који бјеже из ратова које ове државе воде у иностранству.“

milo_djukanovic___montenegrian_godfather

САД: Треба изаћи из НАТО-а

„И зашто ми плаћамо њихове рачуне? Да бисмо их ‘заштитили’ од непостојећих пријетњи које нису постојале (ако их је икад и било) још од пада Берлинског зида и нестанка СССР-а.

Током своје кампање за предсједника Трамп је рекао да је НАТО не само „застарео“ савез, него и да ће морати да превреднује корисност ове алијансе када су у питању амерички интереси, као и да ће поново размислити да ће ићи да брани своје ислужене чланице.

Ово је упола тачно: оно што је потребно јесте чврста посвећеност да се изађе из НАТО-а и пустити ове државе да саме себе штите. НАТО је не само скуп, већ је онсистем потезних упаљача, од којих би нас сваки од њих могао довести до војног сукба са Русијом.

Стога, пустимо Црну Гору да се прикључи НАТО-у ако то хоће, само ако смо ми на путу искључења како они крену да улазе“, стоји у закључку чланка.
.

12 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  РУСИЈА

  Русијо звијездо
  с Истока сјајна
  заштитнице Српска
  земљо православна.

  Видарице наша
  што ране лијечи
  ко може бити
  од брата пречи.

  Русијо мајко,
  О Српски роде
  с тебе нам стижу
  зраци слободе.

  Заштитнице наша
  од памтивијека
  без тебе нема
  Српству лијека.

  Аждаје су зинуле
  на нас са свих страна
  ти си наша снага
  и наша одбрана.

  Пресједниче ПУТИН
  срећан вам Крим
  вама и Русији
  и Русима свим.

   • 0
    0

    „Белогардејци у Србији – Руски дани у Војводини“ од 26. до 30. маја

    Руски институт за стратешка истраживања под руководством администрације председника Руске Федерације Владимира Путина и Фонд „Наслеђе“ из Москве у сарадњи са патриотском организацијом „Српски код“ ће од 26. до 30. маја реализовати пројекат под називом „Белогардејци у Србији – Руски дани у Војводини“ посвећен очувању успомене на руску емиграцију у Србији.

    РУСИЈА И СРБИЈА
    Пројекат подразумева обнову руског гробља у Кикинди и постављање споменика који је израђен у Русији, постављање спомен-плоче и крста игуманији Екатарини (Ефимовској) у манастиру Хопово, као и одржавање конференције у Сремским Карловцима под називом „Руска бела емиграција у Србији и меморијал у Кикинди“. У оквиру шире руске делегације учесници овог догађаја ће бити генерал-потпуковник др Леонид Решетњиков, директор Руског института за стратешка истраживања, Митрополит Тјуменски и Тобољски преосвештени Дмитриј, депутати Руске думе и потомци белогардејаца из Русије и света.

    Више о руско-српским односима
    Пројекат ће отпочети 28. маја освећењем споменика на обновљеном руском гробљу у Кикинди. Затим ће бити откривена спомен-плоча на згради гимназије „Душан Васиљев“ посвећена светом Јовану Шангајском, који је предавао у овој гимназији у периоду од 1925. до 1927. године.

    Наредног дана, 29. маја ће у храму Светог Николе у Сремским Карловцима јутарњу литургију служити Његово Преосвештенство Владика Сремски Василије и Митрополит Тобољски и Тјуменски преосвештени Дмитриј. Затим биће откривено спомен-обележје посвећено игуманији Екатарини (Ефимовској) у манастиру Хопово. Затим ће у Богословији у Сремским Карловцима почети конференција под називом „Руска бела емиграција у Србији и меморијал у Кикинди“.

 2. 0
  0

  Ne bojte se nista braco, ako USA ne bude htjela Crnu Goru u NATO, ovi iz DPS-a ce naci formulu da udju u savez sa Rusima.
  Komunisti su najvece akrobate koje svijet poznaje.
  I onda ce biti da ce oni poceti optuzivati ove koji su protiv NATO pakta za destrukciju i za pro zapadnjastvo.

 3. 0
  0

  Ови из НАТО-а су се изгледа уср, али , јер не знају оно што је црногорско чојство и јунаштво и да се немају чега бојати!

 4. 0
  0

  nema Crne Gore .nema ..primjera čojstva i junaštva..dobili smo ovisnu Monte Narko Export. ko je od rođenja upisan kao Crnogorac došlo vrijeme da ga je sramota i da svi njega izbjegavaju

 5. 0
  0

  Nema gospodo od NATO nista.

  Oni veoma dobro znaju da ako Crne Gora udje u NATO, da ce Rusi kroz svoje igrace destabilizovati situaciju u Crnoj Gori i Srbiji i da ce se ovdje stvoriti ukrajinski scenario, sa sve slobodnim teritorijama i mnogim potpuno nepredvidivim situacijama, koje mogu rezultirati i ustankom citavog srpstva.

  Znaju oni da su ovdje ljudi ratnicki raspolozeni i da vise ne mogu bombardovati Srbiju kao nekada.
  Dakle, ako se udje u NATO pakt, vrlo je moguc haos na ovim prostorima, haos koji niko nece moci kontrolisati i koji nece biti u interesu USA.

  Zbog toga ce se iznaci neka nova formula, koja ce znaciti neki status kvo, ili ce Crna Gora u nekom dogovoru izmedju Putina i Trampa pripasti ruskoj interesnoj sferi.

  Tako da ja vrlo brzo ocekujem neku skoriju koaliciju neke srpske politicke partije sa DPS-om.

  I neka neko poslije kaze da je situacija u Crnoj Gori dosadna.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here