Насловна Политика Шабовић радио по матрици наученој на Главном одбору ДПС-а

Шабовић радио по матрици наученој на Главном одбору ДПС-а

0
ПОДИЈЕЛИ

milun manja (1)

Злоупотреба државних ресурса у партијске сврхе, један од главних механизама којим се обезбјеђује подршка бирача, како у Плаву тако и у цијелој Црној Гори, до краја је огољена у афери „Снимак”, истакао је функционер Демократског фронта Милун Зоговић.

Он је у разговору за „Дан“ казао да партијска запошљавања нијесу ауторски изум посланика и предсједника одбора ДПС-а Плав Хусније Шабовића.

„Као одани партијски војник он је само по дубини пренио матрицу научену на Главном одбору ДПС-а, да један запослени у најгорем случају доноси четири гласа. Шабовић је искрено и пластично у свом излагању до танчина објаснио начин на који функционише партијска држава Црна Гора и заточене институције у којима је партијска књижица ДПС-а главна референца за запошљавање у државним органима“, рекао је Зоговић.

Зоговић је истакао да је неопходно испитати наводе о злоупотреби бирачког права грађана који живе у дијаспори.

„ДФ је указивао и приликом предсједничких избора на бројне злоупотребе државних ресурса у изборне сврхе, као и на бројне неправилности изборног процеса, нажалост тужилаштво у Плаву, колико ми је познато, није нашло за сходно да испита наводе локалног и централног изборног штаба Миодрага Лекића да је неко на дан избора у Гусињу злоупотријебио бирачко право наших суграђана који живе у дијаспори вршећи бирачко право у њихово име. Постоји основана сумња да се они на дан избора нијесу налазили на територији Црне Горе. Контролом електронске евиденције преласка граничних прелаза, као и графолошким вјештачењем потписа бирача у бирачким књигама, лако се може утврдити чињенично стање“, изјавио је Зоговић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here